Testimonials

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

Het roer om!

Vanaf mijn 30e ben ik gaandeweg steeds zwaarder geworden en al verschillende dingen geprobeerd zonder succes .
Dat terwijl ik van nature altijd sportief gebouwd was en een goede basis conditie had.

Beetje aan rommelen in de sportschool , het zoveelste dieet, ik was er klaar mee en wilde nu echt eens het roer omgooien.
Maar ik had handvatten nodig en structuur en dat was me in m`n eentje nog nooit (lang en consistent)gelukt.
(Ik was altijd jaloers op mensen die verslaafd aan sporten waren XD )

Via via met `The Strength Formula` in contact gekomen en ik kan oprecht zeggen dat de trainingen,de begeleiding en het voedingsschema mij die zet gegeven hebben die ik nodig had.
Geen `crash` afval race maar algehele verbetering voor de lange termijn.
Inmiddels ben ik met vallen en opstaan 7 kg kwijt ,heb een veel lagere bloeddruk, meer spiermassa en ladingen meer energie!

De begeleiding van Rico is echt top en ik kan het een ieder aanraden die vastzit zoals ik vast zat.

Alex

Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag

Al lange tijd voelde ik me intens moe, futloos en niet fit.
Een jong gezin en hierbij horende slaaptekorten en een onregelmatige baan met nachtdiensten… ik zorgde maar matig voor mezelf, de rest om me heen was belangrijker.
Twee keer in de week liep ik een rondje hard, maar hier voelde ik me helemaal niet fitter door en had regelmatig pijnklachten van mijn schouders door een slechte houding. Kortom; tijd voor verandering.
Ik wilde vooral weer energie hebben, zin hebben in de dag. Ik wilde van mijn vermoeidheid af, letterlijk en figuurlijk een andere houding krijgen en er weer fit uitzien.

Ik moet eerlijk zeggen, het kostte me energie om te beginnen en die energie had ik al zo weinig… Toch wilde ik 1 keer ergens aan beginnen en het dan ook écht gaan doen. Heb een hoop sportscholen gezien, maar was al snel ongelukkig tussen al die apparaten en gebrekkige adviezen.

Na 2 weken trainen dacht ik al; waarom heb ik dit niet eerder gedaan?! Ik voelde me direct op mijn gemak, kreeg reeële adviezen en we spraken haalbare doelen af. Ik voel me fantastisch en tot op de dag van vandaag blijf ik verbeteren! Het heeft me in een ander mens veranderd.  Nooit meer zo intens moe, zin in de dag en zoveel fitter! Niet alleen heb ik geen last meer van mijn schouder, ik ben voor het eerst in mijn leven zelfs tevreden met mijn uiterlijk.

En wat eerst misschien vooraf wat ingewikkeld leek is gewoon een nieuwe levensstijl geworden. Iedereen die de behoefte heeft om meer energie te hebben en zich fitter te voelen zou deze uitdaging aan moeten gaan met zichzelf.

 

Laurenza

Kan eindelijk mijn nachtdiensten weer aan!

Ik heb een half jaar via online personal coaching getraind bij een andere studio. Dat bracht me op een goed spoor, maar uiteindelijk merkte ik dat de oefeningen die ik zelf deed in de sportschool mij niet veel verder brachten. Het probleem ontstond bij het uitvoeren van de oefeningen. Wanneer ik dit te lang op mijn eigen manier deed kreeg ik last van mijn gewrichten en rug. Ik dacht simpelweg dat het wel niet aan mij besteed zou zijn.

Dus ik twijfelde vooral aan mijn eigen lichaam en of ik het allemaal wel aan kon. Zeker gezien mijn werk als Cardiac Care Verpleegkundige met veel nachtdiensten. Maar inmiddels voel ik me sterker en herstel ik sneller van pijntjes en ongemakken. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam en merk dat ik nu zelfs mentaal een veel beter aanpassingsvermogen heb gekregen.

Ik kan dagelijkse stressfactoren beter verwerken, zowel onregelmatige diensten, fysieke als mentale stress. Eerder bleef ik lang ‘hangen’ als het thuis of op het werk minder goed ging. Ik kan nu veel beter schakelen van stress naar ontspanning. Dat heeft me ook op persoonlijk gebied veranderd. Ik ben na 13 jaar eindelijk van baan gewisseld en heb een veel positievere instelling gekregen en leg veel makkelijker contact met mensen, waardoor ik me veel sneller op mijn gemak voel. Waar ik voorheen overal beren op de weg zag, voel ik mij nu een ‘beer’ die zelf op weg is. Niet meer doemdenken, maar oplossingsgericht aan de slag.

De maatwerk aanpak is voor mij zowel voelbaar als meetbaar en de effectiviteit heeft me fysiek en emotioneel een sterker persoon gemaakt. Ik kan dit echt iedereen aanbevelen die het beste uit zichzelf wil halen.

Stephan

Ik zat in een trainingsdip en liep vast

Voordat ik begon zat ik in een trainingsdip en liep ik vast. Ik kampte met chronisch slaaptekort, voelde me heel onrustig en opgefokt. Ik zat niet goed in mijn vel.

We spraken af om mijn hartritme variabiliteit (HRV) te meten en als indicator te gebruiken naast het trainingsprogramma. Ik begon heel laag (10-15), merkte al binnen een maand heel goed resultaat en zit nu inmiddels tussen de 50 en 70 meestal!

Dus nu slaap ik alweer maanden erg goed, is mijn innerlijke onrust stukken minder en ben ik in mijn dagelijks leven veel meer in balans. Bovendien ziet mijn lichaam er super goed uit en voel ik me mentaal en fysiek veel sterker.

Voor mij is het meer dan personal training alleen. De trainingen zijn leuk en uitdagend, maar ik voel me gecoacht op veel meer vlakken. De trainingen zijn altijd op mij persoonlijk afgestemd en worden ter plekke aangepast als mijn lichaam er die dag om vraagt. Dat ik er in mijn dagelijks leven beter door ben gaan presteren is voor mij echt de kers op de taart.

Dit vind ik echt next level coaching die ik iedereen kan aanbevelen. Maatwerk, aandacht en altijd een luisterend oor met een oplossing als dat nodig is. 

Amber

Ineens kon ik wel meer uit mijn trainingen halen

Ik trainde iedere ochtend en avond en zat soms wel aan de 4 uur per dag trainen, geen rust in de weekenden. Spinning, fitness, taekwondo, soms wel alles op dezelfde dag. Ik wilde heel veel (nog steeds wel) maar ik was mezelf aan het afmatten en had het idee dat ik nog steeds niet fit genoeg was om kampioen te kunnen worden. 

Het grappige van alles is dat ik ben gekomen omdat ik mijn voeding wilde veranderen en wilde afvallen om fitter te worden, ik had helemaal niet het idee dat ik niet het juiste uit mijn trainingen haalde totdat mijn bloeddruk werd gemeten…. Het leek erop dat alles wat ik ‘extra’ deed me vooral moe en gestressed maakte en dat dat de reden was waarom ik me niet fit voelde. Daar had ik nog nooit aan gedacht. Aan dat idee moest ik wel even wennen. 

Ik heb uiteindelijk mijn twijfels overboord gezet en ik ben er helemaal voor gegaan. Ik merkte direct dat ik meer uitgerust werd en daardoor kon ik meer uit mijn trainingen halen dan voorheen en dat maakte direct al een groot verschil. 

Ik slaap beter en train minder voor meer resultaat. Ik ben zelfs mentaal daardoor een stuk sterker geworden en dat geeft me meer vertrouwen in mezelf. Nu ben ik wél explosiever en onvoorspelbaarder tijdens het sparren. 

Er is inmiddels ook veel in mijn leven veranderd. Ik durf meer te luisteren naar mijn lichaam en af en toe een dagje rust voor leuke dingen te nemen (dit heb ik heel lang niet meer durven zeggen). 

Dit is de beste investering voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. 

Daisy

Ik kon mezelf niet meer motiveren

Was ik TE dik? Nee. Was ik TE zwaar? Ja zo voelde ik me wel. Altijd de controle gehad en door een hele drukke periode moest ook ik snijden in m’n (sport)tijd. Maar hoe nu verder, want dit wil ik niet en kan mezelf momenteel niet motiveren. 

Even contact gezocht en kon geheel vrijblijvend langskomen. Was ik bang voor de cijfertjes? Nee. Baalde wat ik te zien kreeg? Ja zeker!!!

Een kilo of 5 ong te veel. Klinkt niet veel maar voor mij was dat wel zo. 

Paar dagen later aan voeding -en trainingsprotocol begonnen. Nu 4 weken verder en 7,9 kilo minder. Wat nog belangrijker is dan het gewicht is dat m’n omvang ook 8cm minder is geworden en ik mezelf enorm goed voel!!! 

Lieve mensen, wil je jezelf veranderen om welke reden ook, maar je weet even niet hoe, geloof me waar een WIL is is RESULTAAT!!!

Dennis

Ik had geen vertrouwen in mijn lijf meer

Na een hernia- en knieoperatie is het voor mij ontzettend belangrijk om in vorm te zijn en te blijven om mijn hobby’s hardlopen en outdoor survival te kunnen blijven doen.

Maar als je een hernia hebt gehad en een slechte knie is krachttraining niet het eerste waar je aan denkt. Je hebt geen vertrouwen meer in je lichaam en ziet alle oefeningen al gauw als gevaar voor nieuwe blessures.

Inmiddels kan ik weer meer als mijn eigen lichaamsgewicht deadliften en kan ik probleemloos bergop hiken met rugzak en uitrusting! Dat is zo’n heerlijk gevoel iedere keer weer.

Ik kan dit echt aanraden aan een ieder die – net als ik een tijdje geleden – geen vertrouwen in zijn lijf heeft.

Hans

Als je op zoek bent naar echte vitaliteit en gezondheid moet je hier zijn.

Mijn doel om te starten met trainen was om sterker, fitter en gezonder te worden. Mijn conditie was ontzettend slecht als resultaat van ziekte en stress. Ik wist niet zeker of de trainer de trainingen daar echt goed op aan zou kunnen passen. Vooral juist zieker worden door het sporten, was één van mijn zorgen.

Maar het trainen bij The Strength Formula is compleet anders dan ik gewend was. Het is maatwerk en de trainer weet elke keer precies wat mijn lijf nodig heeft op weg naar het einddoel. Het is meer dan sporten alleen, er zit een holistische benadering achter de trainingen en dat merk je. Ik leer elke keer weer nieuwe dingen.

Mijn conditie is nu verbeterd, ik ben sterker en fitter. Maar belangrijker nog is dat ik weer vertrouwen in mijn eigen lijf heb en de klachten die ik had verminderd zijn, of helemaal verdwenen.

Dus als je meer wil dan spiermassa en een sixpack, maar op zoek bent naar echte vitaliteit en gezondheid dan moet je hier zijn.

Frouke

Ik heb een gedeelte van mijn oude leven weer terug!

Ik heb een gedeeltelijke dwarlaesie en kan het onderste gedeelte van mijn benen niet goed voelen. Ik ben gaan trainnen om mijn aansturing van mijn zenuwen en aansturing van mijn spieren te verbeteren. 

Omdat ik vroeger heel veel aan zware krachttraining heb gedaan twijfelde ik wel. Want ik kan niet meer kon trainen zoals vroeger voor mijn dwarslaesie en dacht dat ik het minder leuk zou vinden of niet meer genoeg voldoening zou kunnen geven.Maar ik word super positief en goed begeleid, zelfs op de andere dagen tussen de trainingen door om mij een andere focus te geven. Dat is geweldig motiverend!

Ik heb nu een gedeelte van mijn ouwe leven weer terug. Ik kan weer dollen met mijn kinderen en sporten. Ik ben weer scherper op mijn werk en thuis minder depressief!

Ik vind eigenlijk dat dit in het zorgpakket zou moeten zitten, omdat ik meer doelen haal tijdens deze trainingen dan bij het revalidatiecentrum.Zo had had ik laatst een paar slechte dagen door de chronische pijn, slecht slapen en erg vermoeid.Maar ik zei tegen Rico ik kan in ieder geval wel weer staand mijn broek aan doen. Hij liet mij ineens beseffen hoe groot de stap was die ik daarmee had gemaakt. Mijn dag was gelijk weer super positief. 

Elmer

We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb

Ik heb jarenlang veel gesport, wat op dat moment goed voelde. Niet wetende dat ik mijn lichaam aan het uitputten was.

Ook ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik uiteindelijk erg zwak werd en niet meer kón sporten. De kilo’s vlogen eraan en ik voelde me energieloos. Het lukte me niet meer om het sporten en gezond eten op te pakken.

Voorafgaand aan mijn deelname bij de Strength Formula, wilde ik vooral weten wat een ‘gezond’ voedingspatroon voor mij zou zijn, omdat ik ook met eten meer in balans wilde komen. Ik twijfelde of er ook nog bij trainen niet teveel voor me zou zijn, zeker gezien het feit dat ik mezelf al snel ‘verlies’ in dingen.

Binnen drie weken zag ik al resultaat! Ik wilde natuurlijk uit de burn out komen en weer slank en fit worden. Omdat die doelen elkaar best in de weg kunnen zitten, moesten we er wel zorgvuldig mee omspringen. Omdat er continue stress door mijn lijf giert door de burn out deden we veel metingen en konden we mijn dreigend overtrainen altijd een stapje voor blijven. Daardoor werd ik veel rustiger en kreeg ik er steeds meer echte energie voor terug. Ik kan nu steeds intenser trainen zonder uitgeput te raken of overactief te worden.

Omdat me altijd wordt uitgelegd waarom ik iets doe, blijf ik gemotiveerd aan mijn doelen werken en krijg ik steeds meer vertrouwen in het proces. Dat helpt me ook om geduldig te blijven. En stap voor stap leer ik mezelf nu beter aanvoelen.

Ik denk dat veel mensen die net als ik ergens doorheen gegaan zijn (bijvoorbeeld burn out, of eetstoornis) hier erg baat bij kunnen hebben, omdat er altijd naar het grotere (gezonde) geheel gekeken wordt.

Sachelle

Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst

Tijdens de lockdown dit jaar gefrustreerd dat sporten niet meer kon, ben ik via een vriendin op de Corona aanbieding van The Strength formula gekomen. Hoofddoel was om een handvat te hebben om regelmatig verder te gaan sporten wat ik voor de lockdown 1x per week in de sportschool heb gedaan via groepsles (Bodypump).

Nadat de sportscholen weer open gingen ben ik op intake gesprek geweest. Zo heb ik meer heb ervaren over de aanpak die The Strength Formula hanteert. Ik was best wel verrast. Verrast omdat de methode van meten een bijna wetenschappelijke aanpak kent en zo toch veel verder gaat dan een schema dat je in de sportschool meekrijgt (ook al geef je hetzelfde doel aan). 

Een portie nieuwsgierigheid waar deze aanpak mij kan brengen en het idee dat deze benadering bij mij past (ik wil graag weten wat ik doe en waarom) heeft mij over laten stappen naar ‘op afstand’ maar toch begeleid sporten. Gestructureerd, duidelijk met een doel en opbouw. Fijn om te merken dat ik sterker en fitter wordt, mijn conditie beter wordt, mijn lichaam verandert, maar zonder uitgeput te zijn (wat ik eerder had bij 1 uur lang pumpen in de sportschool). 

Vooral ook fijn dat Rico ook bij trainen op afstand regelmatig contact opneemt, navraagt en ik regelmatig in een gesprek vragen kwijt kan over mijn training, ontwikkeling en mijn doelen. Ik vind het persoonlijk ook fijn ook om te leren wat de trainingen ten gronde ligt, waarom ik welke oefeningen doe en welk doel ze dienen.

Ik zou dit aanbevelen aan een ieder die de motivatie heeft om meer uit zijn lichaam te halen, meer levenskwaliteit en -duur wil ongeacht je uitgaanssituatie. Met een beetje motivatie (wat volgens mij een basis factor is om überhaupt te sporten) zie je met de aanpak bij The Strength Formula al vrij snel genoeg resultaat wat als een beloning voelt om door te gaan.

Vind het soms wel grappig om in de sportschool naast al die grote kerels te gaan ‘vechten’ om een vrije barbell en de juiste gewichten. 

Kim

Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!

Bij de Strength Formula vond ik de perfecte balans tussen kracht en conditie. Ik ben niet alleen 12 kg afgevallen, maar ik heb nagenoeg geen last meer van mijn astmatische bronchitis en ook mijn bloeddruk is in jaren niet zo laag geweest!

Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden. In het begin dacht ik dat het niet met trainen mogelijk zou zijn, maar toen het begon te dalen was ik overtuigd. Uiteindelijk bleek het laatste zetje het verbeteren van mijn slaap te zijn. Ik voel me nu zo veel fitter en kan zelfs probleemloos sprintjes naar de tram trekken zonder buiten adem te raken.

Ik kan het echt iedereen aanraden die net als ik een zittend beroep heeft. Gezondheid is een kostbaar bezit.

Gitana

Toen heb ik de hele dag met een grijns rondgelopen…

Ik trainde eerst bij een Crossfit box, maar ik voelde steeds meer beperkingen en pijn in mijn heup. Ik had nog nooit eerder met een personal trainer gewerkt, dus ik wist niet goed wat te verwachten, maar was wel benieuwd hoe dat zou zijn.

Het mooie aan The Strength Formula is dat er niet maar 1 programma gedraaid wordt. Er wordt altijd gekeken naar meer opties en of het programma wel aanslaat en dat vond ik een erg prettig idee. Momenteel is de beperking in mijn heup weg, is mijn lichaamsgewicht binnen een gezonde range en neemt mijn uithoudingsvermogen en kracht nog steeds toe. 

Ik heb inmiddels ook steeds meer zelfvertrouwen. Ik ben niet alleen erg tevreden met wat ik nu inmiddels fysiek aan kan, of dat ik voor het eerst in zeer lange tijd geen licht overgewicht meer heb, maar ben ook tevreden met mijn uiterlijk.

Ik weet nog toen ik de eerste keer weer een zwaar gewicht kon squatten zonder pijn ik de hele dag met een grijns rondgelopen heb. 

Ik kan het eigenlijk iedereen wel aanbevelen: of je je nu fysiek wat beperkt voelt of dat je gezond ouder wil worden, er is meer mogelijk dan je denkt!

Rik

Ik voel me nu een stuk beter!

Met Rico kwam ik via Instagram in contact omdat we eenzelfde boodschap verkondigen met het actief gezond blijven, Rico vanuit zijn personal training perspectief en ik vanuit de fysiotherapeutische hoek.

Ondertussen train ik alweer een jaartje of 15 variërend van bodybuilding, powerliften met hier en daar wat uitstapjes naar andere disciplines. Nu ik langzaamaan richting de 40 ga wil ik conditioneel ook een stuk sterker zijn, zeker omdat het risico op allerlei gezondheidsproblemen toeneemt.

Hij nam me onder de loep met een conditionele test, de conclusie deed eigenlijk al een diep vermoeden bevestigen: een hogere bloeddruk en het vermogen van het herstel van mijn hartslag was ook niet volgens de norm. Dat tezamen in een wat stressvollere periode deed me verder inzien dat er verder werk aan de winkel was om mijn gezondheid te verbeteren.

Rico heeft mij advies gegeven wat betreft opbouw van krachttraining afgelopen jaar, die ik ook heb toegepast. Op zijn advies ben ik ook gaan hardlopen nu tijdens de corona lockdown. En ik vind het zowaar leuk worden, het mooie is dat ik me er ook een stuk beter bij voel!

Mijn rusthartslag is naar beneden gegaan, en ik herstel tijdens de krachttraining beter.

Chris Eijkenaar

Maak vandaag nog een afspraak!

Op onze locatie, via telefoon of whatsapp of via videobellen. We zijn er om je te helpen en te adviseren.

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98