+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Litteken Therapie

De verborgen connectie tussen littekens en pijn.

Zenuwpijn

Tijdens het genezingsproces na letsel of operatie kunnen littekens zenuwvezels beknellen en zo tot pijn of ongevoeligheid kunnen leiden.

Verklevingen

Littekens kunnen leiden tot verklevingen die spieren beperken en gewrichtsstijfheid kunnen veroorzaken,

Ontstekingsreactie

Littekens kunnen ontstekingen veroorzaken in het omliggende weefsel, wat kan leiden tot aanhoudende pijn.

Overgevoeligheid

Littekens kunnen leiden tot een overgevoeligheid van de huid. Zelfs lichte aanraking veroorzaakt dan pijn.

Een litteken kan – zelfs als het niet jeukt, irriteert of gevoelig is – de oorzaak zijn van chronische pijn.

Scarwork

Door blessures, trauma of operaties kunnen uit- of inwendige littekens zijn ontstaan die het onderhuidse bindweefsel scheef of strak hebben getrokken en zo spieren, pezen, gewrichten of botten uit hun optimale positie houden. Dit kan leiden tot ongemak, pijn of minder bewegingsvrijheid. 

Om die reden hebben we Scarwork en Bonework toegevoegd aan onze instrumenten om mensen te helpen bij verlichten van pijn en verbeteren van beweging. 

Scarwork-behandeling wordt gebruikt om de gezondheid en het gevoel van littekens door operaties of ongevallen/blessures te verbeteren. 

Het litteken kan – maar hoeft niet – gevoelloos zijn, jeuken of gevoelig en geïrriteerd aanvoelen. Na behandeling merken cliënten vaak dat hun littekens zachter aanvoelen, dat bewegingsvrijheid is verbeterd en ze minder pijn voelen.

Bonework

BoneWork verandert de vorm en contour van beschadigde botten met gebruik van het bindweefsel. Botten die door diverse redenen, zoals bijvoorbeeld een val, een ongeluk of een blessure niet meer op de juiste plek zitten of tegen elkaar ‘vast’ zijn komen zitten, worden weer terug begeleid naar hun eigen plek. 

Voorbeelden van klachten:

-litteken keizersnede (rugpijn!)

-blessure middenvoetsbeentje (instant 90% pijnreductie en verbetering belasting)

-litteken op aanhechting hamstring/bil

-verschoven fibula kopje (chronisch enkel zwikken) 

eindelijk van je pijn af

Onze unieke aanpak

Teveel mensen zijn gewend te leven of te sporten met pijntjes, ongemakken of belemmeringen. En niet zelden hebben andere methoden alleen beetje verlicht, maar nooit echt geholpen. Of ze hebben je wel inzicht gegeven in WAT er is, maar niet HOE je er vanaf komt. Dat willen wij veranderen!

Om die reden combineren wij onze behandelingen altijd met myofasciale (bindweefsel) release en/of oefentherapie (Exercise Therapy) om je zo snel mogelijk weer in beweging te krijgen!

Wat klanten over ons zeggen

Weken met pijn in mijn voet gelopen na blessure tijdens een voetbalwedstijd. Het bindweefsel in mijn voet trok mijn voetbotjes scheef blijkbaar. Na 1 behandeling was ik voor 90% van mijn pijn af.

Quentin

Ik had ooit een canule gehad en dacht dat ik voor de rest van mijn leven problemen zou houden met slikken. Maar na 1 behandeling van mijn litteken op mijn hals was dat over.

Yola

ik zwikte chronisch door mijn enkel en niet veel leek te helpen. Uiteindelijk is tijdens de behandling een botje rechtgezet in mijn onderbeen wat mogelijk op de enkelzenuw heeft gedrukt. Ik ben er niet meer doorheen gegaan sinds toen.

Carla

Litteken Therapie

The Strength Formula

Cairostraat 71 3047 BB

Rotterdam (Noordwest)

06 12 800 346

contact@thestrengthformula.eu