+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu
Strong Testimonials formulier inzending spinner.

Required

Wat is je volledige naam
Wat is je e-mailadres
waardering velden
in 1 zin samengevat!
Hoe heb je het trainen ervaren?

Wil je een ommezwaai dan is dit dé plek!

Tien jaar geleden ben ik gestopt met roken door te gaan sporten. Tot op heden geen sigaret meer aangeraakt. De combinatie sporten, gezonder leven en de tabak uit mijn bestaan te halen heeft een hoop opgeleverd

Door het thuiswerken was er een tenniselleboog ontstaan. Buiten deze blessure was ik ook door mijn rug gegaan en twijfelde ik of het wel een goed plan was om nu te gaan sporten.
Blij verrast was ik dat ik geen moment last tijdens, of erna heb ervaren door het trainen.
Het programma werd hieromheen geschreven en het werd juist beter! Geen last van de rug en vermindering van pijn in mijn elleboog.
Sommige spieren in mijn benen vroegen zich af waar ik in godsnaam mee bezig was, dit soort activiteit hadden zij nog niet meegemaakt en zij waren nooit aangesproken op deze manier.
Na een aantal keer werd dit begrepen en de groei verwelkomd. De training vind ik heerlijk en de tijd vliegt voorbij, de ene keer verrast het einde van de training je en de andere keer geeft het een bepaalde verlossing omdat je alles gegeven hebt. Als ik het elke dag kon doen zou ik het zo aangrijpen.

Behalve het sporten is mijn voeding ook aangepast, met behulp van de maaltijden app van The Strength Formula ben ik meer dan 10 kilo afgevallen. Vet heeft plaats gemaakt voor spieren, stoppen met drinken zorgde voor goede nachtrust.

Dit alles in combinatie met het jezelf zien veranderen in de spiegel geeft enorm veel voldoening. Ik heb de juiste keus gemaakt door iemand in te schakelen die echte kennis van zaken heeft, naar je kijkt en je programma aanpast naar wat er met je lijf gebeurt.

Het motiveert onwijs om het vol te houden en heb daarom ook besloten om een jaarabonnement te nemen.

 Wil je een ommezwaai in je leven op het gebied van gezondheid, fitheid en (levens)kracht is dit de plek. Door goed advies en eerlijke, wetenschappelijke onderbouwde benadering is mijn leven in positieve zin erg veranderd.
Robin

Ik was verbaasd…ik kon dit dus!

Rico ken ik al heel lang, hij was altijd erg enthousiast over alles, vooral over hoe sporten en voeding mij zouden kunnen helpen. Hij weet waar hij over praat. Ik dacht altijd: “klinkt geweldig, maar hoe dan..?.” In september was ik 42, 1.60 en bijna 70 kg, ik had geen energie en dronk alleen cola en energiedrank. Ik was veel te zwaar, geen conditie, benauwd en echt niet tevreden over mezelf. Iedereen zei dat het anders moest, maar alweer: “hoe dan?”  Omdat mijn man graag anders en gerichter wilde trainen heeft hij een afspraak met Rico gemaakt, ik ging mee maar had eigenlijk de energie niet om wat dan ook te beginnen.

Na de check vroeg Rico of ik The Strength Formula Maaltijden-app wilde proberen, ik moest niet meteen antwoorden, eerst maar eens erover denken, zei hij. Dat was fijn, geen druk maar tijd om me te realiseren waar ik “ja” op ging zeggen. Zijn plan was eerst regelmatig eten om af te vallen, als dat liep misschien ook trainen,  maar nu eerst eten! Dat klinkt heel makkelijk, maar voor mij was dat echt een heel groot ding.

Uiteindelijk begonnen met de app, samen met mijn man, dat heeft het wel makkelijker gemaakt, omdat je samen ergens voor gaat. Eerst 5 eetmomenten, dat is aangepast, terug naar 3. Het overleg, aanpassingen en de aanmoediging voelde prettig, gemeend, dat motiveerde mij.

Op het moment dat de eerste kilo’s eraf waren was ik verbaasd, want ik kon dit dus! Dat was wel een overwinning, na 20 jaar roofbouw op je lijf plegen iets vinden wat werkt. Ik ben nu meer dan 10 kg afgevallen en Rico begrijpt hoe hij mij moet helpen en  om dat vol te houden, me te motiveren en soms even te prikken om weer door te gaan 😉

Ik ben enorm enthousiast over deze methode, ik heb het er met iedereen over die het horen wil. Mijn kijk op eten en porties is veranderd, ik eet lekkere dingen en val af. Soms eet of drink ik iets wat niet in de app past, dat is prima. Ik weet wat de consequentie is en geniet, om daarna weer door te gaan.

Ik hoop rond de 55 kg uit te komen en daar te blijven, daarna trainen om mijn lijf sterker te maken. Daar zie ik tegenop, maar hier heb ik het over, het wordt begrepen en er wordt op gereageerd. Dat voelt goed, dat motiveert om door te gaan.

Irene

Ik kon mezelf niet meer motiveren

Was ik TE dik? Nee. Was ik TE zwaar? Ja zo voelde ik me wel. Altijd de controle gehad en door een hele drukke periode moest ook ik snijden in m’n (sport)tijd. Maar hoe nu verder, want dit wil ik niet en kan mezelf momenteel niet motiveren. 

Even contact gezocht en kon geheel vrijblijvend langskomen. Was ik bang voor de cijfertjes? Nee. Baalde wat ik te zien kreeg? Ja zeker!!!

Een kilo of 5 ong te veel. Klinkt niet veel maar voor mij was dat wel zo. 

Paar dagen later aan voeding -en trainingsprotocol begonnen. Nu 4 weken verder en 7,9 kilo minder. Wat nog belangrijker is dan het gewicht is dat m’n omvang ook 8cm minder is geworden en ik mezelf enorm goed voel!!! 

Lieve mensen, wil je jezelf veranderen om welke reden ook, maar je weet even niet hoe, geloof me waar een WIL is is RESULTAAT!!!

Dennis

Ik had geen vertrouwen in mijn lijf meer

Na een hernia- en knieoperatie is het voor mij ontzettend belangrijk om in vorm te zijn en te blijven om mijn hobby’s hardlopen en outdoor survival te kunnen blijven doen.

Maar als je een hernia hebt gehad en een slechte knie is krachttraining niet het eerste waar je aan denkt. Je hebt geen vertrouwen meer in je lichaam en ziet alle oefeningen al gauw als gevaar voor nieuwe blessures.

Inmiddels kan ik weer meer als mijn eigen lichaamsgewicht deadliften en kan ik probleemloos bergop hiken met rugzak en uitrusting! Dat is zo’n heerlijk gevoel iedere keer weer.

Ik kan dit echt aanraden aan een ieder die – net als ik een tijdje geleden – geen vertrouwen in zijn lijf heeft.

Hans

Ineens kon ik wel meer uit mijn trainingen halen

Ik trainde iedere ochtend en avond en zat soms wel aan de 4 uur per dag trainen, geen rust in de weekenden. Spinning, fitness, taekwondo, soms wel alles op dezelfde dag. Ik wilde heel veel (nog steeds wel) maar ik was mezelf aan het afmatten en had het idee dat ik nog steeds niet fit genoeg was om kampioen te kunnen worden. 

Het grappige van alles is dat ik ben gekomen omdat ik mijn voeding wilde veranderen en wilde afvallen om fitter te worden, ik had helemaal niet het idee dat ik niet het juiste uit mijn trainingen haalde totdat mijn bloeddruk werd gemeten…. Het leek erop dat alles wat ik ‘extra’ deed me vooral moe en gestressed maakte en dat dat de reden was waarom ik me niet fit voelde. Daar had ik nog nooit aan gedacht. Aan dat idee moest ik wel even wennen. 

Ik heb uiteindelijk mijn twijfels overboord gezet en ik ben er helemaal voor gegaan. Ik merkte direct dat ik meer uitgerust werd en daardoor kon ik meer uit mijn trainingen halen dan voorheen en dat maakte direct al een groot verschil. 

Ik slaap beter en train minder voor meer resultaat. Ik ben zelfs mentaal daardoor een stuk sterker geworden en dat geeft me meer vertrouwen in mezelf. Nu ben ik wél explosiever en onvoorspelbaarder tijdens het sparren. 

Er is inmiddels ook veel in mijn leven veranderd. Ik durf meer te luisteren naar mijn lichaam en af en toe een dagje rust voor leuke dingen te nemen (dit heb ik heel lang niet meer durven zeggen). 

Dit is de beste investering voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. 

Daisy

Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag

Al lange tijd voelde ik me intens moe, futloos en niet fit.
Een jong gezin en hierbij horende slaaptekorten en een onregelmatige baan met nachtdiensten… ik zorgde maar matig voor mezelf, de rest om me heen was belangrijker.
Twee keer in de week liep ik een rondje hard, maar hier voelde ik me helemaal niet fitter door en had regelmatig pijnklachten van mijn schouders door een slechte houding. Kortom; tijd voor verandering.
Ik wilde vooral weer energie hebben, zin hebben in de dag. Ik wilde van mijn vermoeidheid af, letterlijk en figuurlijk een andere houding krijgen en er weer fit uitzien.

Ik moet eerlijk zeggen, het kostte me energie om te beginnen en die energie had ik al zo weinig… Toch wilde ik 1 keer ergens aan beginnen en het dan ook écht gaan doen. Heb een hoop sportscholen gezien, maar was al snel ongelukkig tussen al die apparaten en gebrekkige adviezen.

Na 2 weken trainen dacht ik al; waarom heb ik dit niet eerder gedaan?! Ik voelde me direct op mijn gemak, kreeg reeële adviezen en we spraken haalbare doelen af. Ik voel me fantastisch en tot op de dag van vandaag blijf ik verbeteren! Het heeft me in een ander mens veranderd.  Nooit meer zo intens moe, zin in de dag en zoveel fitter! Niet alleen heb ik geen last meer van mijn schouder, ik ben voor het eerst in mijn leven zelfs tevreden met mijn uiterlijk.

En wat eerst misschien vooraf wat ingewikkeld leek is gewoon een nieuwe levensstijl geworden. Iedereen die de behoefte heeft om meer energie te hebben en zich fitter te voelen zou deze uitdaging aan moeten gaan met zichzelf.

 

Laurenza

Ik voel me nu een stuk beter!

Met Rico kwam ik via Instagram in contact omdat we eenzelfde boodschap verkondigen met het actief gezond blijven, Rico vanuit zijn personal training perspectief en ik vanuit de fysiotherapeutische hoek.

Ondertussen train ik alweer een jaartje of 15 variërend van bodybuilding, powerliften met hier en daar wat uitstapjes naar andere disciplines. Nu ik langzaamaan richting de 40 ga wil ik conditioneel ook een stuk sterker zijn, zeker omdat het risico op allerlei gezondheidsproblemen toeneemt.

Hij nam me onder de loep met een conditionele test, de conclusie deed eigenlijk al een diep vermoeden bevestigen: een hogere bloeddruk en het vermogen van het herstel van mijn hartslag was ook niet volgens de norm. Dat tezamen in een wat stressvollere periode deed me verder inzien dat er verder werk aan de winkel was om mijn gezondheid te verbeteren.

Rico heeft mij advies gegeven wat betreft opbouw van krachttraining afgelopen jaar, die ik ook heb toegepast. Op zijn advies ben ik ook gaan hardlopen nu tijdens de corona lockdown. En ik vind het zowaar leuk worden, het mooie is dat ik me er ook een stuk beter bij voel!

Mijn rusthartslag is naar beneden gegaan, en ik herstel tijdens de krachttraining beter.

Chris Eijkenaar

Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst

Tijdens de lockdown dit jaar gefrustreerd dat sporten niet meer kon, ben ik via een vriendin op de Corona aanbieding van The Strength formula gekomen. Hoofddoel was om een handvat te hebben om regelmatig verder te gaan sporten wat ik voor de lockdown 1x per week in de sportschool heb gedaan via groepsles (Bodypump).

Nadat de sportscholen weer open gingen ben ik op intake gesprek geweest. Zo heb ik meer heb ervaren over de aanpak die The Strength Formula hanteert. Ik was best wel verrast. Verrast omdat de methode van meten een bijna wetenschappelijke aanpak kent en zo toch veel verder gaat dan een schema dat je in de sportschool meekrijgt (ook al geef je hetzelfde doel aan). 

Een portie nieuwsgierigheid waar deze aanpak mij kan brengen en het idee dat deze benadering bij mij past (ik wil graag weten wat ik doe en waarom) heeft mij over laten stappen naar ‘op afstand’ maar toch begeleid sporten. Gestructureerd, duidelijk met een doel en opbouw. Fijn om te merken dat ik sterker en fitter wordt, mijn conditie beter wordt, mijn lichaam verandert, maar zonder uitgeput te zijn (wat ik eerder had bij 1 uur lang pumpen in de sportschool). 

Vooral ook fijn dat Rico ook bij trainen op afstand regelmatig contact opneemt, navraagt en ik regelmatig in een gesprek vragen kwijt kan over mijn training, ontwikkeling en mijn doelen. Ik vind het persoonlijk ook fijn ook om te leren wat de trainingen ten gronde ligt, waarom ik welke oefeningen doe en welk doel ze dienen.

Ik zou dit aanbevelen aan een ieder die de motivatie heeft om meer uit zijn lichaam te halen, meer levenskwaliteit en -duur wil ongeacht je uitgaanssituatie. Met een beetje motivatie (wat volgens mij een basis factor is om überhaupt te sporten) zie je met de aanpak bij The Strength Formula al vrij snel genoeg resultaat wat als een beloning voelt om door te gaan.

Vind het soms wel grappig om in de sportschool naast al die grote kerels te gaan ‘vechten’ om een vrije barbell en de juiste gewichten. 

Kim

Ik haal meer resultaat met minder trainen!

Voordat ik bij The Strength Formula trainde, deed ik aan crossfit. Zeker zo’n vier keer per week. Hoewel ik zeker nog met plezier trainde, haalde ik er steeds minder voldoening uit. Waar ik me een tijd lang door het vele sporten sterk en fit voelde, was ik ergens een beetje blijven blijven steken. Een meniscusoperatie (waarschijnlijk veroorzaakt door te weinig herstel/rust) en een zwangerschap hielpen niet echt.

Rico kende ik al, ik had eerder lessen krachttraining bij hem gevolgd. En ik vond het interessant dat metingen aan de basis liggen van elk training en was benieuwd of dit iets voor mij zou zijn. 

Meten is weten, maar ook (zo bleek, haha) confronterend. Omdat ik overwegend gezond eet (vers, veel groenten) en dus veel sportte (dat compenseert ook die uitschieters in het weekend allemaal, toch!!??) verwachtte ik, dat ik redelijk fit uit de test zou komen. But no. Wat bleek: ik had ‘in ieder geval niet het vetpercentage van een sporter’ en een verhoogde bloeddruk. Geen alarm. Wel werk aan de winkel toch. 

Na drie maanden personal training en voedingsbegeleiding kan ik zeggen dat ik al echt resultaat boek; ik word sterker en fitter, m’n vetpercentage en bloeddruk zijn gedaald. En de grote grap is dat ik nu ‘maar’ twee keer per week een half uur krachttraining doe! 

Wat mij persoonlijk heel erg helpt, is dat Rico overal uitleg bij geeft. Waarom doen we dit? En waarom zo vaak? Hoe werkt je lijf? Hoe werkt krachttraining?  Ik hou er sowieso van om te weten waaróm ik iets doe. Maar los daarvan, geeft mij dit controle en helpt het me steeds beter een balans te vinden in eten, trainen, rusten, soms beetje opletten en soms juist kunnen loslaten.

Ik ben in korte tijd echt fan geworden van pure krachttraining. Lange tijd vond ik het fijn om mezelf af te matten. 

Maar van (zwaar) trainen mét resultaat, met focus en zonder druk, daar word ik nóg blijer van.

Renee

Als je op zoek bent naar echte vitaliteit en gezondheid moet je hier zijn.

Mijn doel om te starten met trainen was om sterker, fitter en gezonder te worden. Mijn conditie was ontzettend slecht als resultaat van ziekte en stress. Ik wist niet zeker of de trainer de trainingen daar echt goed op aan zou kunnen passen. Vooral juist zieker worden door het sporten, was één van mijn zorgen.

Maar het trainen bij The Strength Formula is compleet anders dan ik gewend was. Het is maatwerk en de trainer weet elke keer precies wat mijn lijf nodig heeft op weg naar het einddoel. Het is meer dan sporten alleen, er zit een holistische benadering achter de trainingen en dat merk je. Ik leer elke keer weer nieuwe dingen.

Mijn conditie is nu verbeterd, ik ben sterker en fitter. Maar belangrijker nog is dat ik weer vertrouwen in mijn eigen lijf heb en de klachten die ik had verminderd zijn, of helemaal verdwenen.

Dus als je meer wil dan spiermassa en een sixpack, maar op zoek bent naar echte vitaliteit en gezondheid dan moet je hier zijn.

Frouke

Ik heb een gedeelte van mijn oude leven weer terug!

Ik heb een gedeeltelijke dwarlaesie en kan het onderste gedeelte van mijn benen niet goed voelen. Ik ben gaan trainnen om mijn aansturing van mijn zenuwen en aansturing van mijn spieren te verbeteren. 

Omdat ik vroeger heel veel aan zware krachttraining heb gedaan twijfelde ik wel. Want ik kan niet meer kon trainen zoals vroeger voor mijn dwarslaesie en dacht dat ik het minder leuk zou vinden of niet meer genoeg voldoening zou kunnen geven.Maar ik word super positief en goed begeleid, zelfs op de andere dagen tussen de trainingen door om mij een andere focus te geven. Dat is geweldig motiverend!

Ik heb nu een gedeelte van mijn ouwe leven weer terug. Ik kan weer dollen met mijn kinderen en sporten. Ik ben weer scherper op mijn werk en thuis minder depressief!

Ik vind eigenlijk dat dit in het zorgpakket zou moeten zitten, omdat ik meer doelen haal tijdens deze trainingen dan bij het revalidatiecentrum.Zo had had ik laatst een paar slechte dagen door de chronische pijn, slecht slapen en erg vermoeid.Maar ik zei tegen Rico ik kan in ieder geval wel weer staand mijn broek aan doen. Hij liet mij ineens beseffen hoe groot de stap was die ik daarmee had gemaakt. Mijn dag was gelijk weer super positief. 

Elmer

Het roer om!

Vanaf mijn 30e ben ik gaandeweg steeds zwaarder geworden en al verschillende dingen geprobeerd zonder succes .
Dat terwijl ik van nature altijd sportief gebouwd was en een goede basis conditie had.

Beetje aan rommelen in de sportschool , het zoveelste dieet, ik was er klaar mee en wilde nu echt eens het roer omgooien.
Maar ik had handvatten nodig en structuur en dat was me in m`n eentje nog nooit (lang en consistent)gelukt.
(Ik was altijd jaloers op mensen die verslaafd aan sporten waren XD )

Via via met `The Strength Formula` in contact gekomen en ik kan oprecht zeggen dat de trainingen,de begeleiding en het voedingsschema mij die zet gegeven hebben die ik nodig had.
Geen `crash` afval race maar algehele verbetering voor de lange termijn.
Inmiddels ben ik met vallen en opstaan 7 kg kwijt ,heb een veel lagere bloeddruk, meer spiermassa en ladingen meer energie!

De begeleiding van Rico is echt top en ik kan het een ieder aanraden die vastzit zoals ik vast zat.

Alex

Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!

Bij de Strength Formula vond ik de perfecte balans tussen kracht en conditie. Ik ben niet alleen 12 kg afgevallen, maar ik heb nagenoeg geen last meer van mijn astmatische bronchitis en ook mijn bloeddruk is in jaren niet zo laag geweest!

Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden. In het begin dacht ik dat het niet met trainen mogelijk zou zijn, maar toen het begon te dalen was ik overtuigd. Uiteindelijk bleek het laatste zetje het verbeteren van mijn slaap te zijn. Ik voel me nu zo veel fitter en kan zelfs probleemloos sprintjes naar de tram trekken zonder buiten adem te raken.

Ik kan het echt iedereen aanraden die net als ik een zittend beroep heeft. Gezondheid is een kostbaar bezit.

Gitana

Kan eindelijk mijn nachtdiensten weer aan!

Ik heb een half jaar via online personal coaching getraind bij een andere studio. Dat bracht me op een goed spoor, maar uiteindelijk merkte ik dat de oefeningen die ik zelf deed in de sportschool mij niet veel verder brachten. Het probleem ontstond bij het uitvoeren van de oefeningen. Wanneer ik dit te lang op mijn eigen manier deed kreeg ik last van mijn gewrichten en rug. Ik dacht simpelweg dat het wel niet aan mij besteed zou zijn.

Dus ik twijfelde vooral aan mijn eigen lichaam en of ik het allemaal wel aan kon. Zeker gezien mijn werk als Cardiac Care Verpleegkundige met veel nachtdiensten. Maar inmiddels voel ik me sterker en herstel ik sneller van pijntjes en ongemakken. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam en merk dat ik nu zelfs mentaal een veel beter aanpassingsvermogen heb gekregen.

Ik kan dagelijkse stressfactoren beter verwerken, zowel onregelmatige diensten, fysieke als mentale stress. Eerder bleef ik lang ‘hangen’ als het thuis of op het werk minder goed ging. Ik kan nu veel beter schakelen van stress naar ontspanning. Dat heeft me ook op persoonlijk gebied veranderd. Ik ben na 13 jaar eindelijk van baan gewisseld en heb een veel positievere instelling gekregen en leg veel makkelijker contact met mensen, waardoor ik me veel sneller op mijn gemak voel. Waar ik voorheen overal beren op de weg zag, voel ik mij nu een ‘beer’ die zelf op weg is. Niet meer doemdenken, maar oplossingsgericht aan de slag.

De maatwerk aanpak is voor mij zowel voelbaar als meetbaar en de effectiviteit heeft me fysiek en emotioneel een sterker persoon gemaakt. Ik kan dit echt iedereen aanbevelen die het beste uit zichzelf wil halen.

Stephan

Ik gun dit iedereen die chronische pijn ervaart

Ik wilde graag gaan trainen omdat ik al bijna 1 jaar heftige dagelijkse uitstralende pijn had van mijn nek tot aan vingers en onderrug naar rechter been. 

Ik zit veel op mijn werk, en ik was ervan overtuigd dat mijn verkeerde houding te maken had met mijn pijnklachten. Dit bleek later ook zo te zijn aldus de huisarts. Ik ben pas 30 dus maar al te lief wilde ik mijn dagelijkse pijn aanpakken, alleen wist ik niet waar te beginnen. 

Ik kwam bij Strength Formula terecht nadat Rico mijn partner succesvol heeft begeleid tijdens zijn partiële dwarslaesie   revalidatie. Ondanks ik hierdoor veel vertrouwen in Rico heb, moest ik toch eerst zien en dan geloven. Want ja.. Ik liep al immers bijna 1 jaar met deze pijn.

Rico had al snel door welke subtiele correctie’s hij aan mijn lichaams houding kon veranderen. Hij heeft een op maat gemaakt trainings/voedings schema opgesteld. Ik vond (en vind nog steeds) sommige oefeningen echt verschrikkelijk! Maar hij kon me toch motiveren er het beste uit te halen. Hij leert je ook begrijpen wat er gebeurd in je lijf. 

Enigszins volgzaam dat ik was, deed ik wat me opgedragen was. Al snel merkte ik na 3 weken dat de frequentie in pijn af aan het nemen was. Ipv continue heel de dag pijn naar incidenteel gedurende de dag. 6 weken later had ik niet dagelijks meer pijn, maar alleen als ik lang op mijn werk had gezeten. Na 2 maanden trainen was de volledige heftige uitstraling in arm en been verdwenen. Alleen als ik heel moe ben of lang zit voel ik iets minimaal opkomen. 

Ik zou iedereen die chronische pijn ervaart het gunnen minder pijn te voelen.  Al is het maar dat de pijn piek die je nu heb, dat die afgestompt kan worden. Dat zou alleen al een goede reden zijn om te gaan trainen. 

Stop Wondering, Start Burning Questions!

Silvia

Voor iedereen die fysiek vastloopt!

Fit en energiek de dag door

Ik ben bij the strenght formula begonnen met group conditiong training. Door onverklaarbare korte verkrampingen die klein begonnen, maar steeds verder doortrokken in m’n lichaam en tijdelijke uitval van mijn benen veroorzaakten, ben ik overgestapt naar small group PT. 

Naast een langzaam traject van medisch onderzoek, waar ik nog steeds inzit, ben ik samen met Rico en Rik aan de slag gegaan met een persoonlijk trainingsschema. 

Bij de intake en tijdens de trainingen is Rico zeer alert op je persoonlijke situatie en gefocust op oorzaak bestrijding en niet symptoom bestrijding.  

Tijdens het trainen geeft Rico ook vaak van die kleine pointers, of waarnemingen die hij dan uitlegt, die ik dan weer kan meenemen bij al m’n oefeningen.  

Bij m’n trainingen vind ik kwaliteit belangrijk, maar ook het doel. En met de ervaring en inzicht die uniek is aan Rico als trainer word ik begeleid in hoe en welke spieren er voor mij persoonlijk belangrijk zijn in mijn situatie, met mijn lichaam om te trainen.   

Ondanks dat ik nog niet volledig van de verkrampingen af ben is het van 3 keer per dag verminderd naar 3 keer per week en ook minder intensief! Training met Rico geeft je inzicht op jouw lichaam, hij legt je wat je waarom doet en kijkt naar wat voor jou lichaam geschikt is. 

Ik zou trainen met Rico aan iedereen aanraden, maar vooral als je lichamelijk vastloopt en op zoek bent naar iemand die naar meer kijkt naar alleen het symptoom.

Shireen

De beste stap die ik ooit gemaakt heb

Naarmate je ouder wordt ga je je dingen afvragen, ga je meer nadenken over jezelf, over je leven, is dit het nou, voel ik me fijn.

Sporten is de laatste 10 jaar een groot deel van mijn leven geweest, niet als professioneel maar gewoon omdat ik beter voelde, me energie erin kwijt kon, met daarbij een chronisch ziekte die ik met een gezonde levensstijl aardig onder controle kan krijgen. Alleen de laatste maanden toch weer in het oude patroon terug vallen….

Ik wil weer fit en gezond zijn en eindelijk eens blij zijn met mijn lijf.

Ik kreeg van iemand de tip om eens bij The Strength Formula te gaan informeren, goede voedingsapp, en uitstekende begeleiding.

Eerst 4 weken de maatlijdchallenge gevolgd, gewoon met het gezin mee eten en geen rare maaltijden en echt bijna alles mag je eten. Na 4 weken kwam de vraag…wat nu?

Ik wilde verder en weer erbij gaan sporten, maar met de juiste begeleiding, want mijn lijf heeft nogal eens wat kuren…

Gesprek gehad bij The Strength Formula,  iemand met zoveel passie, zoveel kennis en alles maar dan ook echt alles bijhoudt, ja daar kan ik wel wat mee, maar ook confronterend, want mijn muur om mij heen is echt niet zomaar afgebrokkeld. De klik was er gelijk en met enthousiasme aan de 1e les begonnen.

En nog geen dag spijt, jeetje hoe kan iemand aan alleen al iemand zijn houding zien hoe er die dag getraind gaat worden, want als er gezien wordt dat de eigenlijke planning van die dag, het niet wordt, dan bedenk je toch ter plekke iets anders, zodat iedere training goed wordt besteed.

Deze trainer is echt uniek, iemand die zo een mens kan lezen is echt een uitzondering en een eer dat ik daarbij mag trainen.

Nu paar weken verder, voel ik me fit, vol met energie, en merk dat alles me beter afgaat, en ja ik kom mezelf regelmatig tegen tijdens de training, want leg de lat graag hoog. Maar ook hierin is weer Rico die tegen je zegt, het gaat er niet om hoe zwaar je traint het gaat erom hoe je traint…..

Voor mijn gevoel heb ik nog een lange weg te gaan, maar het begin is er.

Conclusie, de beste stap die ik ooit heb gemaakt, en wil je jezelf beter voelen, fitter zijn, zowel geestelijk als lichamelijk dan raad ik The Strength Formula voor 200 % aan.

Frances

We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb

Ik heb jarenlang veel gesport, wat op dat moment goed voelde. Niet wetende dat ik mijn lichaam aan het uitputten was.

Ook ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik uiteindelijk erg zwak werd en niet meer kón sporten. De kilo’s vlogen eraan en ik voelde me energieloos. Het lukte me niet meer om het sporten en gezond eten op te pakken.

Voorafgaand aan mijn deelname bij de Strength Formula, wilde ik vooral weten wat een ‘gezond’ voedingspatroon voor mij zou zijn, omdat ik ook met eten meer in balans wilde komen. Ik twijfelde of er ook nog bij trainen niet teveel voor me zou zijn, zeker gezien het feit dat ik mezelf al snel ‘verlies’ in dingen.

Binnen drie weken zag ik al resultaat! Ik wilde natuurlijk uit de burn out komen en weer slank en fit worden. Omdat die doelen elkaar best in de weg kunnen zitten, moesten we er wel zorgvuldig mee omspringen. Omdat er continue stress door mijn lijf giert door de burn out deden we veel metingen en konden we mijn dreigend overtrainen altijd een stapje voor blijven. Daardoor werd ik veel rustiger en kreeg ik er steeds meer echte energie voor terug. Ik kan nu steeds intenser trainen zonder uitgeput te raken of overactief te worden.

Omdat me altijd wordt uitgelegd waarom ik iets doe, blijf ik gemotiveerd aan mijn doelen werken en krijg ik steeds meer vertrouwen in het proces. Dat helpt me ook om geduldig te blijven. En stap voor stap leer ik mezelf nu beter aanvoelen.

Ik denk dat veel mensen die net als ik ergens doorheen gegaan zijn (bijvoorbeeld burn out, of eetstoornis) hier erg baat bij kunnen hebben, omdat er altijd naar het grotere (gezonde) geheel gekeken wordt.

Sachelle

Ik zat in een trainingsdip en liep vast

Voordat ik begon zat ik in een trainingsdip en liep ik vast. Ik kampte met chronisch slaaptekort, voelde me heel onrustig en opgefokt. Ik zat niet goed in mijn vel.

We spraken af om mijn hartritme variabiliteit (HRV) te meten en als indicator te gebruiken naast het trainingsprogramma. Ik begon heel laag (10-15), merkte al binnen een maand heel goed resultaat en zit nu inmiddels tussen de 50 en 70 meestal!

Dus nu slaap ik alweer maanden erg goed, is mijn innerlijke onrust stukken minder en ben ik in mijn dagelijks leven veel meer in balans. Bovendien ziet mijn lichaam er super goed uit en voel ik me mentaal en fysiek veel sterker.

Voor mij is het meer dan personal training alleen. De trainingen zijn leuk en uitdagend, maar ik voel me gecoacht op veel meer vlakken. De trainingen zijn altijd op mij persoonlijk afgestemd en worden ter plekke aangepast als mijn lichaam er die dag om vraagt. Dat ik er in mijn dagelijks leven beter door ben gaan presteren is voor mij echt de kers op de taart.

Dit vind ik echt next level coaching die ik iedereen kan aanbevelen. Maatwerk, aandacht en altijd een luisterend oor met een oplossing als dat nodig is. 

Amber

Toen heb ik de hele dag met een grijns rondgelopen…

Ik trainde eerst bij een Crossfit box, maar ik voelde steeds meer beperkingen en pijn in mijn heup. Ik had nog nooit eerder met een personal trainer gewerkt, dus ik wist niet goed wat te verwachten, maar was wel benieuwd hoe dat zou zijn.

Het mooie aan The Strength Formula is dat er niet maar 1 programma gedraaid wordt. Er wordt altijd gekeken naar meer opties en of het programma wel aanslaat en dat vond ik een erg prettig idee. Momenteel is de beperking in mijn heup weg, is mijn lichaamsgewicht binnen een gezonde range en neemt mijn uithoudingsvermogen en kracht nog steeds toe. 

Ik heb inmiddels ook steeds meer zelfvertrouwen. Ik ben niet alleen erg tevreden met wat ik nu inmiddels fysiek aan kan, of dat ik voor het eerst in zeer lange tijd geen licht overgewicht meer heb, maar ben ook tevreden met mijn uiterlijk.

Ik weet nog toen ik de eerste keer weer een zwaar gewicht kon squatten zonder pijn ik de hele dag met een grijns rondgelopen heb. 

Ik kan het eigenlijk iedereen wel aanbevelen: of je je nu fysiek wat beperkt voelt of dat je gezond ouder wil worden, er is meer mogelijk dan je denkt!

Rik

Ik ben gewoon 20 minuten sneller die berg op gereden

Na jaren lang Handbal en Rugby gespeeld te hebben werd ik, door een volledig versleten heup, gedwongen te stoppen. Na een operatie en revalidatie restte mij als sporten nog zwemmen en fietsen. Zwemmen is niet aan mij besteed, dus werd het fietsen. 

Fietsen, wielrennen wil ik het zeker niet noemen, gaat mij best goed af. Alleen één aspect zag ik met bergen tegenop, klimmen.

Waarom? Ik fiets zoals ik altijd al gesport had, met korte krachtige explosies. Dat werkt niet bij het beklimmen van een Alpentop. Ik verzuur al bij een verkeersdrempel.

Na ervaringen van mensen om mij heen ben ik naar de The Strength Formula gegaan met de volgende vraag. “Kan je mij helpen beter een beklimming te doorstaan” . Met als einddoel de Stelvio in Italië. Dat moest wel mogelijk zijn vertelde Rico mij.

Na een paar “voorzichtige” trainingen werd al snel ontdekt waar aan gewerkt moest worden. Door jarenlange zelf aangeleerde manier van fietsen gebruikte ik namelijk maar de helft van mijn beenspieren. 

Dus op basis van deze analyse heeft Rico mij geholpen de andere beenspieren te activeren om ze vervolgens meer inhoud te geven. Bij elke oefening wordt uitgelegd welk doel het heeft, waar je op moet letten en op welke intensiteit deze oefening het meest optimaal is. 

Na de eerste weken merkte ik dat fietsen echt anders was dan hiervoor. Qua kracht was er een toename, maar mijn uithoudingsvermogen leed er, in het begin, wel onder. Ook hierbij legde Rico uit waardoor dit kwam. Het heeft gewoon tijd nodig om de vrijgekomen extra kracht zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

En het eindresultaat? Dat mocht er zijn. Waarbij ik voorheen al angstzweet kreeg van de Brienenoordbrug heb ik nu de Stelvio, een berg van 2700 meter in Italië, met veel plezier naar boven gereden. En ook nog eens 20 minuten sneller dan van te voren verwacht. Ik kan niet wachten om weer richting de bergen af te reizen. Mij maken ze niet bang meer 🙂

Trainen bij The Strength Formula is voor iedereen met een sportief  doel een absolute aanrader. Je wordt op professionele wijze geholpen bij je training om je lichaam, inclusief de aanwezige beperkingen, klaar te stomen voor jouw uitdaging.

Erwin