+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Na jaren lang Handbal en Rugby gespeeld te hebben werd ik, door een volledig versleten heup, gedwongen te stoppen. Na een operatie en revalidatie restte mij als sporten nog zwemmen en fietsen. Zwemmen is niet aan mij besteed, dus werd het fietsen. 

Fietsen, wielrennen wil ik het zeker niet noemen, gaat mij best goed af. Alleen één aspect zag ik met bergen tegenop, klimmen.

Waarom? Ik fiets zoals ik altijd al gesport had, met korte krachtige explosies. Dat werkt niet bij het beklimmen van een Alpentop. Ik verzuur al bij een verkeersdrempel.

Na ervaringen van mensen om mij heen ben ik naar de The Strength Formula gegaan met de volgende vraag. “Kan je mij helpen beter een beklimming te doorstaan” . Met als einddoel de Stelvio in Italië. Dat moest wel mogelijk zijn vertelde Rico mij.

Na een paar “voorzichtige” trainingen werd al snel ontdekt waar aan gewerkt moest worden. Door jarenlange zelf aangeleerde manier van fietsen gebruikte ik namelijk maar de helft van mijn beenspieren. 

Dus op basis van deze analyse heeft Rico mij geholpen de andere beenspieren te activeren om ze vervolgens meer inhoud te geven. Bij elke oefening wordt uitgelegd welk doel het heeft, waar je op moet letten en op welke intensiteit deze oefening het meest optimaal is. 

Na de eerste weken merkte ik dat fietsen echt anders was dan hiervoor. Qua kracht was er een toename, maar mijn uithoudingsvermogen leed er, in het begin, wel onder. Ook hierbij legde Rico uit waardoor dit kwam. Het heeft gewoon tijd nodig om de vrijgekomen extra kracht zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

En het eindresultaat? Dat mocht er zijn. Waarbij ik voorheen al angstzweet kreeg van de Brienenoordbrug heb ik nu de Stelvio, een berg van 2700 meter in Italië, met veel plezier naar boven gereden. En ook nog eens 20 minuten sneller dan van te voren verwacht. Ik kan niet wachten om weer richting de bergen af te reizen. Mij maken ze niet bang meer 🙂

Trainen bij The Strength Formula is voor iedereen met een sportief  doel een absolute aanrader. Je wordt op professionele wijze geholpen bij je training om je lichaam, inclusief de aanwezige beperkingen, klaar te stomen voor jouw uitdaging.