+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Voordat ik bij The Strength Formula trainde, deed ik aan crossfit. Zeker zo’n vier keer per week. Hoewel ik zeker nog met plezier trainde, haalde ik er steeds minder voldoening uit. Waar ik me een tijd lang door het vele sporten sterk en fit voelde, was ik ergens een beetje blijven blijven steken. Een meniscusoperatie (waarschijnlijk veroorzaakt door te weinig herstel/rust) en een zwangerschap hielpen niet echt.

Rico kende ik al, ik had eerder lessen krachttraining bij hem gevolgd. En ik vond het interessant dat metingen aan de basis liggen van elk training en was benieuwd of dit iets voor mij zou zijn. 

Meten is weten, maar ook (zo bleek, haha) confronterend. Omdat ik overwegend gezond eet (vers, veel groenten) en dus veel sportte (dat compenseert ook die uitschieters in het weekend allemaal, toch!!??) verwachtte ik, dat ik redelijk fit uit de test zou komen. But no. Wat bleek: ik had ‘in ieder geval niet het vetpercentage van een sporter’ en een verhoogde bloeddruk. Geen alarm. Wel werk aan de winkel toch. 

Na drie maanden personal training en voedingsbegeleiding kan ik zeggen dat ik al echt resultaat boek; ik word sterker en fitter, m’n vetpercentage en bloeddruk zijn gedaald. En de grote grap is dat ik nu ‘maar’ twee keer per week een half uur krachttraining doe! 

Wat mij persoonlijk heel erg helpt, is dat Rico overal uitleg bij geeft. Waarom doen we dit? En waarom zo vaak? Hoe werkt je lijf? Hoe werkt krachttraining?  Ik hou er sowieso van om te weten waaróm ik iets doe. Maar los daarvan, geeft mij dit controle en helpt het me steeds beter een balans te vinden in eten, trainen, rusten, soms beetje opletten en soms juist kunnen loslaten.

Ik ben in korte tijd echt fan geworden van pure krachttraining. Lange tijd vond ik het fijn om mezelf af te matten. 

Maar van (zwaar) trainen mét resultaat, met focus en zonder druk, daar word ik nóg blijer van.