+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Je hebt het besloten. Je wilt je niet meer futloos voelen, je wilt nog puf over hebben aan het einde van je werkdag, niet meer zwaar hijgen zodra je een klein sprintje moet trekken.

Vandaag ga je starten. Vandaag is de eerste dag van de nieuw JIJ. Fitter, gezonder, sterker. Je kinderen zullen je niet meer bij kunnen houden zodra je los gaat. Dat ouwe lijf gaat het weer prima doen.

Het  eerste bezoek aan de sportschool draai je gedreven je setjes van 8 en dat rondje hardlopen werd misschien meer wandelen dan wat anders, maar het begin is er! Op je tanden bijten en door. No pain no gain.

Alleen lijkt het er na een paar weken toch nog niet echt op alsof je veel opgeschoten bent. En je hebt ineens allerlei kleine pijntjes die ook nog eens langer aanhouden dan je gewend was. Beetje inspiratieloos eindig je vervolgens op de cardiomachine terwijl je een herhaling van National Geographic kijkt.

En dan ben je:

  1. Veel te hard begonnen en komt je lichaam piepend en knarsend in protest;
  2. Eigenlijk al stiekem aan het opgeven na een paar weken, en misschien niet eens voor het eerst.

Het kan ook eigenlijk niet anders.

Jaren niet gesport. Weinig of slecht slapen. Veel stress. Weinig energie. Chronische pijntjes. Is het dan verstandig direct als een beest tekeer te gaan en te verwachten dat alles vanzelf op rolletjes gaat lopen? Klinkt niet logisch. Is het ook niet. 

Klaarmaken voor de start.

Het beste is je lichaam weer stap voor stap voor te bereiden op intense training met lichtere workouts eerst en pas de versnelling en intensiteit omhoog te gooien zodra je er klaar voor bent. Dat levert minder blessurerisico op en je kunt de lat daarna veel hoger leggen dan zonder deze voorbereiding. Sterk, fit en tekeer gaan als een beest is echt nog haalbaar. Zelfs nu!

Binnen The Strength Formula hanteren we 5 stappen om mannen weer in topconditie te krijgen:

  1. Je kunt niet sterker worden als je spieren geen uithoudingsvermogen hebben. Lichte gewichten, veel herhalingen en pas serieus gewicht erop als je dit een aantal weken hebt kunnen verbeteren.
  2. Meet een aantal belangrijke health markers (zoals hartslag en bloeddruk) en doe een aantal fysieke testen zodat je beter kunt bepalen wat en hoeveel je aan kan. In deze fase gebruiken we regelmatig hartslagmeters om te bepalen hoe je herstel verloopt tijdens de sessies.
  3. Train voor een sterke lichaamsstructuur en leer je lichaam weer als 1 geheel te bewegen. Niet alleen veiliger, je legt ook de basis om later met veel zwaardere gewichten te kunnen trainen. Binnen The Strength Formula zijn we erg fan van Strongman trainingen in deze fase.
  4. Bouw werkcapaciteit. Je aerobische capaciteit laat je niet alleen meer werk verzetten, je hebt het ook nodig om beter van trainingen en algemene stress te kunnen herstellen.
  5. Start stapsgewijs het verbeteren van je levensstijl en voedingspatroon zodat je ook de energieproductie in je lichaam kunt verbeteren. Meer energie betekent niet alleen betere workouts, maar ook meer uit je dagen kunnen halen.

Nee vanzelf zal het niet gaan. Er is ook geen magische pil, of hoeken die je kunt afsnijden. Gewoon old school opbouwen voordat je gaat vlammen. Maar het is de moeite waard. En een verdraaid mooi proces als je achteraf om kijkt en ziet waar je vandaan bent gekomen.

 

Binnen The Strength Formula hanteren wij een aanpak waarmee wij je begeleiden naar een bestendige fitte en gezonde lifestyle door middel van een persoonlijk trainingsprogramma en aangepast voedingsschema. Hierdoor kan je lichaam weer in een gezonde balans komen, zodat je niet alleen snel resultaat haalt, maar ook de perfecte basis legt voor langdurige gezondheid en fitness.

Meer info? Neem contact op via contact@thestrengthformula.eu of bel ons op 0612800346

No equipment? No problem! Ons ultieme no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98