+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu
Wat je graag doet aan sport is natuurlijk heel persoonlijk. Hardlopen, fietsen, zwemmen, groepslessen, er is zoveel keuze dat je soms niet meer weet wat je zou moeten doen. En uiteraard is plezier hebben in wat je doet zeer belangrijk, hoe hou het anders lang vol?
 
Toch wijzen de wetenschappelijke onderzoeken de laatste jaren steeds vaker dezelfde richting uit: als je geen vorm van krachttraining (erbij) doet mis je een zeer effectieve training voor fitness, gezondheid en welzijn:
 
1. Je voelt je mentaal sterker.
2. Je voelt je fysiek sterker.
3. Je krijgt meer zelfvertrouwen en kunt de alledaagse stress makkelijker aan.
4. Je zit letterlijk beter in je vel. Dat merk je aan je kleren en dat straal je uit.
5. Krachtraining helpt je hormoonbalans te herstellen en in stand te houden.
6. Krachttraining heeft een preventieve werking op osteoperose en als je boven de 35 bent ook op sarcopenia (spierverlies).

Maar waar begin je dan?

Binnen The Strength Formula hanteren we 5 uitgangspunten voor een succesvolle krachttraining voor vrouwen:

  1. Je kunt niet sterker worden als je spieren geen uithoudingsvermogen hebben. Lichte gewichten, veel herhalingen en pas serieus gewicht erop als je dit een aantal weken hebt kunnen verbeteren.
  2. De kwaliteit van bewegen is belangrijk voor een maximaal resultaat, maar ook voor blessurepreventie.
  3. Train voor een sterke lichaamsstructuur en leer je lichaam weer als 1 geheel te bewegen. Niet alleen veiliger, je legt ook de basis om later met veel zwaardere gewichten te kunnen trainen. Binnen The Strength Formula zijn we erg fan van Strongman trainingen in deze fase.
  4. Train consistent. Sleutel tot succes is een progressieve opbouw met precies genoeg variatie op het juiste moment, zodat je blijvend je lichaam kunt blijven uitdagen op een verantwoorde wijze. Moe worden is niet het doel, week na week beter worden wel!
  5. Start stapsgewijs het verbeteren van je levensstijl en voedingspatroon zodat je ook de energieproductie in je lichaam kunt verbeteren. Meer energie betekent niet alleen betere workouts, maar ook meer uit je dagen kunnen halen.

Nee vanzelf zal het niet gaan. Er is ook geen magische pil, of hoeken die je kunt afsnijden. Gewoon old school opbouwen voordat je gaat vlammen. Maar het is de moeite waard. Let maar eens op hoe je omgeving straks met bewondering naar je kijkt als je de hele dag door energiek en krachtig overkomt en je alles aan kan wat het dagelijkse leven over je uitstort. Een sterk lichaam voor een energiek en veerkrachtig leven!

 

Binnen The Strength Formula hanteren wij een aanpak waarmee wij je begeleiden naar een bestendige fitte en gezonde lifestyle door middel van een persoonlijk trainingsprogramma en aangepast voedingsschema. Hierdoor kan je lichaam weer in een gezonde balans komen, zodat je niet alleen snel resultaat haalt, maar ook de perfecte basis legt voor langdurige gezondheid en fitness.

Meer weten over onze formule of gewoon eens kennismaken met onze manier van personal training?

Neem contact op via contact@thestrengthformula.eu  of bel ons op 0612800346

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98