+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Hoe kun je gericht aan duurzame gezondheid werken? Dat is al jaren de grootste vraag.

Ook voor werkgevers rijst de vraag niet alleen steeds vaker, maar ook steeds dringender. De zittende beroepspopulatie wordt gekweld door een toenemend ziekteverzuim. 

Er zijn allerlei initiatieven geweest, variërend van leasefietsen, sportschoolabonnementen tot hardloopclinics, met als doel de medewerkers meer in beweging te krijgen. Natuurlijk helpt dit voor de mensen die toch al een actief leven leidden of niet veel nodig hadden, maar daarmee is het tij voor de overige mensen nog niet gekeerd.

Natuurlijk verschilt het ook per sector. Mensen met een staand of zittend beroep hebben vaker last van rugklachten, mensen die onder grote druk moeten werken zoals in ziekenhuizen, onderwijs en industrie hebben meer last van psychosociale arbeidsdruk.

Zeker voor het zittend kantoorpersoneel dreigt het metabool syndroom (voorstadium van diabetes-2). Een combinatie van abdominale obesitas (buikvet), hoge bloeddruk, verhoogde bloedsuikerspiegel, te hoog LDL-cholesterol en teveel bloedvetten (triglyceridengehalte). Dit syndroom kent verschillende mogelijke oorzaken, maar een disbalans tussen beweging en voedinginname, al dan niet met roken en vaker dan niet met chronische stress zijn doorgaans de grootste boosdoener.

(je loopt een groot risico op abdominale obesitas als je buikomvang groter is dan 94 cm voor mannen en 80 cm bij vrouwen)

De Maastricht Study ‘Replacement effects of sedentary time on metabolic outcomes’ gaf al aan dat een half uur per dag minder zitten en meer bewegen de kans op dit syndroom en/of diabetes al kan verkleinen. Ook tot 60 minuten krachttraining per week leidt al tot 29% minder kans volgens het Radboud UMC.

Wij hanteren daarom een vijftal meetbare en trainbare gezondheidsindicatoren:

A) bloeddruk;

B) hartslag in rust;

C) herstel na inspanning;

D) (onderhuids) vetpercentage;

E) buikvet.

Als je deze indicatoren door training kunt verlagen, bestrijd je niet alleen belangrijke symptomen van het metabool syndroom, maar je verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten. In combinatie met een gebalanceerd voedingspatroon om (abdominale) obesitas te bestrijden en krachttraining om het bloedsuikergehalte te verlagen en problemen door een slechte houding of eenzijdige belasting (zoals hele dagen zitten) tegen te gaan is dit niet alleen de beste manier om gericht aan duurzame gezondheid te werken, maar ook om dit nog eens aantoonbaar en meetbaar te realiseren.

Als je wilt weten hoe je ervoor staat kun je je ook aanmelden voor onze gratis health check. In 30 minuten meten we je bmi, vetpercentage, buikvet, bloeddruk en hartslag in rust.

Wil je een ommezwaai dan is dit dé plek!

Tien jaar geleden ben ik gestopt met roken door te gaan sporten. Tot op heden geen sigaret meer aangeraakt. De combinatie sporten, gezonder leven en de tabak uit mijn bestaan te halen heeft een hoop opgeleverd Door het thuiswerken was er een… Lees meer “Wil je een ommezwaai dan is dit dé plek!”

Robin

Ik haal meer resultaat met minder trainen!

Voordat ik bij The Strength Formula trainde, deed ik aan crossfit. Zeker zo’n vier keer per week. Hoewel ik zeker nog met plezier trainde, haalde ik er steeds minder voldoening uit. Waar ik me een tijd lang door het vele sporten sterk en… Lees meer “Ik haal meer resultaat met minder trainen!”

Renee

We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb

Ik heb jarenlang veel gesport, wat op dat moment goed voelde. Niet wetende dat ik mijn lichaam aan het uitputten was. Ook ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik uiteindelijk erg zwak werd en niet meer kón sporten. De kilo’s vlogen eraan en… Lees meer “We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb”

Sachelle

Als je op zoek bent naar echte vitaliteit en gezondheid moet je hier zijn.

Mijn doel om te starten met trainen was om sterker, fitter en gezonder te worden. Mijn conditie was ontzettend slecht als resultaat van ziekte en stress. Ik wist niet zeker of de trainer de trainingen daar echt goed op aan zou kunnen passen.… Lees meer “Als je op zoek bent naar echte vitaliteit en gezondheid moet je hier zijn.”

Frouke

The Strength Formula

Binnen The Strength Formula hanteren wij een aanpak waarmee wij je begeleiden naar duurzame fitness en gezondheid door middel van een persoonlijk trainingsprogramma en aangepast voedingsschema. Hierdoor kan je lichaam weer in een gezonde balans komen, zodat je niet alleen snel resultaat haalt, maar ook de perfecte basis legt voor langdurige gezondheid en fitness.

Neem contact op via contact@thestrengthformula.eu of bel ons op 0612800346

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98