+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Hoe kun je gericht aan duurzame gezondheid werken? Dat is al jaren de grootste vraag.

Ook voor werkgevers rijst de vraag niet alleen steeds vaker, maar ook steeds dringender. De zittende beroepspopulatie wordt gekweld door een toenemend ziekteverzuim. 

Er zijn allerlei initiatieven geweest, variërend van leasefietsen, sportschoolabonnementen tot hardloopclinics, met als doel de medewerkers meer in beweging te krijgen. Natuurlijk helpt dit voor de mensen die toch al een actief leven leidden of niet veel nodig hadden, maar daarmee is het tij voor de overige mensen nog niet gekeerd.

Natuurlijk verschilt het ook per sector. Mensen met een staand of zittend beroep hebben vaker last van rugklachten, mensen die onder grote druk moeten werken zoals in ziekenhuizen, onderwijs en industrie hebben meer last van psychosociale arbeidsdruk.

Zeker voor het zittend kantoorpersoneel dreigt het metabool syndroom (voorstadium van diabetes-2). Een combinatie van abdominale obesitas (buikvet), hoge bloeddruk, verhoogde bloedsuikerspiegel, te hoog LDL-cholesterol en teveel bloedvetten (triglyceridengehalte). Dit syndroom kent verschillende mogelijke oorzaken, maar een disbalans tussen beweging en voedinginname, al dan niet met roken en vaker dan niet met chronische stress zijn doorgaans de grootste boosdoener.

(je loopt een groot risico op abdominale obesitas als je buikomvang groter is dan 94 cm voor mannen en 80 cm bij vrouwen)

De Maastricht Study ‘Replacement effects of sedentary time on metabolic outcomes’ gaf al aan dat een half uur per dag minder zitten en meer bewegen de kans op dit syndroom en/of diabetes al kan verkleinen. Ook tot 60 minuten krachttraining per week leidt al tot 29% minder kans volgens het Radboud UMC.

Wij hanteren daarom een vijftal meetbare en trainbare gezondheidsindicatoren:

A) bloeddruk;

B) hartslag in rust;

C) herstel na inspanning;

D) (onderhuids) vetpercentage;

E) buikvet.

Als je deze indicatoren door training kunt verlagen, bestrijd je niet alleen belangrijke symptomen van het metabool syndroom, maar je verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten. In combinatie met een gebalanceerd voedingspatroon om (abdominale) obesitas te bestrijden en krachttraining om het bloedsuikergehalte te verlagen en problemen door een slechte houding of eenzijdige belasting (zoals hele dagen zitten) tegen te gaan is dit niet alleen de beste manier om gericht aan duurzame gezondheid te werken, maar ook om dit nog eens aantoonbaar en meetbaar te realiseren.

Als je wilt weten hoe je ervoor staat kun je je ook aanmelden voor onze gratis health check. In 30 minuten meten we je bmi, vetpercentage, buikvet, bloeddruk en hartslag in rust.

Ik voel me nu een stuk beter!

Met Rico kwam ik via Instagram in contact omdat we eenzelfde boodschap verkondigen met het actief gezond blijven, Rico vanuit zijn personal training perspectief en ik vanuit de fysiotherapeutische hoek. Ondertussen train ik alweer een jaartje of 15 variërend van bodybuilding, powerliften… Lees meer “Ik voel me nu een stuk beter!”

Chris Eijkenaar

De beste stap die ik ooit gemaakt heb

Naarmate je ouder wordt ga je je dingen afvragen, ga je meer nadenken over jezelf, over je leven, is dit het nou, voel ik me fijn. Sporten is de laatste 10 jaar een groot deel van mijn leven geweest, niet als professioneel… Lees meer “De beste stap die ik ooit gemaakt heb”

Frances

Het roer om!

Vanaf mijn 30e ben ik gaandeweg steeds zwaarder geworden en al verschillende dingen geprobeerd zonder succes . Dat terwijl ik van nature altijd sportief gebouwd was en een goede basis conditie had. Beetje aan rommelen in de sportschool , het zoveelste dieet,… Lees meer “Het roer om!”

Alex

Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst

Tijdens de lockdown dit jaar gefrustreerd dat sporten niet meer kon, ben ik via een vriendin op de Corona aanbieding van The Strength formula gekomen. Hoofddoel was om een handvat te hebben om regelmatig verder te gaan sporten wat ik voor de… Lees meer “Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst”

Kim

The Strength Formula

Binnen The Strength Formula hanteren wij een aanpak waarmee wij je begeleiden naar duurzame fitness en gezondheid door middel van een persoonlijk trainingsprogramma en aangepast voedingsschema. Hierdoor kan je lichaam weer in een gezonde balans komen, zodat je niet alleen snel resultaat haalt, maar ook de perfecte basis legt voor langdurige gezondheid en fitness.

Neem contact op via contact@thestrengthformula.eu of bel ons op 0612800346

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98