+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Bewegen is toch goed voor je?

Hardlopen is misschien een van de meest populaire manieren voor mensen om in beweging te blijven en fitter te worden. De meesten beginnen met korte afstanden, maar verleggen al gauw de grenzen naar langere afstanden.

Probleem is echter dat men niet echt een idee heeft wat een gezond hardloop-volume is en hoe je je lichaam sterk en fit houdt om al deze kilometervreterij vol te kunnen houden. 
Gevolg: pijntjes en soms zelfs chronische blessures.

 

 

Uitputtingsslag

Hardlopen is een uitputtingsslag voor je spieren, pezen en botten bij iedere landing van je voeten. Daarnaast is het is echter ook een hele eenzijdige – repetitieve – belasting.

Veel hardlopers ontdekken na enige tijd dat al het rennen ze niet per definitie sterker en fitter maakt buiten het hardlopen om. Minder spiermassa, minder mobiel als ze voorover gebogen of knielend actief zijn en zelfs minder balans op 1 been. Hoewel steeds verder lopen erg lonend kan voelen, kan het plezier door pijntjes en blessures gauw afnemen.

Je hoeft echter volstrekt je hardloopschoenen niet aan de wilgen te hangen. Als je het combineert met mobiliteit- en krachttraining kun je van beide walletjes tegelijk eten, niet alleen het plezier van lekker pijnvrij grotere afstanden te kunnen lopen, maar ook de power om nog harder en langer te gaan als je wil. Daarnaast zul je merken dat je beter kan herstellen en daarbij ook nog fitter en energieker voelt door een betere balans in kracht van zowel boven- als onderlijf.

Ik voel me nu een stuk beter!

Met Rico kwam ik via Instagram in contact omdat we eenzelfde boodschap verkondigen met het actief gezond blijven, Rico vanuit zijn personal training perspectief en ik vanuit de fysiotherapeutische hoek. Ondertussen train ik alweer een jaartje of 15 variërend van bodybuilding, powerliften… Lees meer “Ik voel me nu een stuk beter!”

Chris Eijkenaar

De beste stap die ik ooit gemaakt heb

Naarmate je ouder wordt ga je je dingen afvragen, ga je meer nadenken over jezelf, over je leven, is dit het nou, voel ik me fijn. Sporten is de laatste 10 jaar een groot deel van mijn leven geweest, niet als professioneel… Lees meer “De beste stap die ik ooit gemaakt heb”

Frances

Ineens kon ik wel meer uit mijn trainingen halen

Ik trainde iedere ochtend en avond en zat soms wel aan de 4 uur per dag trainen, geen rust in de weekenden. Spinning, fitness, taekwondo, soms wel alles op dezelfde dag. Ik wilde heel veel (nog steeds wel) maar ik was mezelf… Lees meer “Ineens kon ik wel meer uit mijn trainingen halen”

Daisy

Ik zat in een trainingsdip en liep vast

Voordat ik begon zat ik in een trainingsdip en liep ik vast. Ik kampte met chronisch slaaptekort, voelde me heel onrustig en opgefokt. Ik zat niet goed in mijn vel. We spraken af om mijn hartritme variabiliteit (HRV) te meten en als… Lees meer “Ik zat in een trainingsdip en liep vast”

Amber

Gerichte krachttraining is de 'missing link' 

Maar of je nu overweegt krachttraining ernaast te doen om langer of harder te gaan, of dat je graag je lichaam sterk en flexibel wilt houden om pijntjes tegen te gaan, 2x per week een full body schema trainen voor 30-40 min is meer dan genoeg. 

Zorg er wel voor dat je het merendeel van je training is gericht op 1 been oefeningen zoals lunges, split squats en 1 been deadlifts. Doe oefeningen voor betere mobiliteit en balans als warming up of als cooling down en je training is compleet.

Nog steeds geen idee hoe je het zou kunnen aanpakken? Wij helpen je graag met advies! Wij nemen je met alle plezier een keer mee door functiionele spier- en houdingtesten en leggen je zo helder uit waar je het beste aandacht aan kan besteden. Om pijntjes te bestrijden of te voorkomen! Neem gerust contact met ons op via contact@thestrengthformula.eu

 

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98