Je wilt graag lekker vrijuit kunnen tennissen of padellen en je helemaal uitleven op de baan. Maar je hebt steeds van die hinderlijke pijntjes?

Dit zijn de meest voorkomende blessures:

1. Tenniselleboog. Feitelijk een overbelasting van het gewricht. Het kan zowel ontstaan door een minder goede techniek, waardoor je teveel kracht zet op de elleboog, of door mindere mobiliteit van de schouder en nek. In beide gevallen moet de elleboog harder werken dan goed is en dit kan leiden tot acute of zelfs chronische pijn en ontsteking.

2. Pijnlijke schouder. Als je harder kan slaan dan je schouder kan ‘afremmen’ loop je risico op schouderblessures. Die kunnen varieren van geirriteerde pezen tot kleine scheurtjes. Algemene schouderpijn bestaat echter niet, dus ontdekken welke spier/pees is aangedaan is cruciaal om te kunnen werken aan genezing. Een pijnlijke schouder leidt altijd tot een beperking in bewegingsuitslag en kracht bij service of smashes.

3. Kniepijn. Tennis en padel zijn explosieve sporten. Je maakt veel snelle en onverwachte bewegingen en je enkels en knieen moeten die krachtsinspanningen steeds opvangen. Als je de spieren van je onderlichaam (heupen, benen) niet optimaal functioneren kan het zijn dat de knie meer opvangt dan nodig. Als dit lang genoeg aanhoudt kan het zelfs lijden tot tendonitis (ontsteking, of ‘jumpers knee’). Een zeurende knie kan je enorm belemmeren in je bewegingsvrijheid of in je vermogen om snel te kunnen reageren met je voetenwerk.

4. Lage rugklachten. Misschien minder voor de hand liggend, maar hij hoort absoluut thuis in dit rijtje. We zien veel enthousiaste tennissers, maar vooral ook padellers met lage rugklachten. Meestal zijn deze gerelateerd aan een minder optimale lichaamshouding of een overbelasting door bovenmatige krachtsinspanningen. Lage rugklachten die chronisch worden, beperken je niet alleen op de baan, maar vroeg of laat ook in je dagelijks leven bij zitten, opstaan of lang staan.

Herkenbaar? 

De meeste mensen hebben natuurlijk al van alles geprobeerd. Maar steeds helpt het maar voor even of helemaal niet. Dat komt omdat de gangbare oplossingen doorgaans alleen kijken naar het symptoom, maar nooit naar de hele keten van bewegen. Je lichaam is geen eenheid, het ‘hangt aan elkaar’ van spieren en pezen. 

Als sommige van deze spieren of pezen losser of strakker staan dan de bedoeling is, trekken ze je lichaam ietwat ‘scheef’. Als je vanuit deze minder optimale houding probeert (explosieve) kracht te leveren, ontstaan vroeg of laat blessures. En als je die blessures niet structureel aanpakt, loop je het risico op chronische klachten die je uiteindelijk het plezier ontnemen in tennissen of je zelfs noodgedwongen laten stoppen.

Maar het kan ook anders!

Tijdens onze pijncheck doen we spier- en mobiliteitstesten en ontdekken zo de oorzaak van jouw probleem. Door deze bij de bron aan te pakken, kunnen we niet alleen snel resultaat halen, maar ook ervoor zorgen dat de klachten niet meer terugkomen.

Het mooie van alles? De check is meteen een eerste behandeling en jij ervaart direct of deze manier van werken voor jou helpt. Je kunt ter plekke merken of je verlichting verbetering voelt. Ons woord hoef je er niet op te geloven.

Wil jij ook weer pijnvrij padelllen of tennissen?

Neem vandaag nog contact op via contact@thestrengthformula.eu of gebruik het formulier op de pijncheck aanmeld pagina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik voel me nu een stuk beter!

Met Rico kwam ik via Instagram in contact omdat we eenzelfde boodschap verkondigen met het actief gezond blijven, Rico vanuit zijn personal training perspectief en ik vanuit de fysiotherapeutische hoek. Ondertussen train ik alweer een jaartje of 15 variërend van bodybuilding, powerliften… Lees meer “Ik voel me nu een stuk beter!”

Chris Eijkenaar

Ik zat in een trainingsdip en liep vast

Voordat ik begon zat ik in een trainingsdip en liep ik vast. Ik kampte met chronisch slaaptekort, voelde me heel onrustig en opgefokt. Ik zat niet goed in mijn vel. We spraken af om mijn hartritme variabiliteit (HRV) te meten en als… Lees meer “Ik zat in een trainingsdip en liep vast”

Amber

Wil je een ommezwaai dan is dit dé plek!

Tien jaar geleden ben ik gestopt met roken door te gaan sporten. Tot op heden geen sigaret meer aangeraakt. De combinatie sporten, gezonder leven en de tabak uit mijn bestaan te halen heeft een hoop opgeleverd Door het thuiswerken was er een… Lees meer “Wil je een ommezwaai dan is dit dé plek!”

Robin

Voor iedereen die fysiek vastloopt!

Fit en energiek de dag door

Ik ben bij the strenght formula begonnen met group conditiong training. Door onverklaarbare korte verkrampingen die klein begonnen, maar steeds verder doortrokken in m’n lichaam en tijdelijke uitval van mijn benen veroorzaakten, ben ik overgestapt naar small group PT.  Naast een langzaam… Lees meer “Voor iedereen die fysiek vastloopt!”

Shireen

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98