Volgens onderzoek kunnen mensen die werk maken van hun chronische pijn en/of obesitas langer (gezond) leven.

Chronische pijn en obesitas zijn twee van de meest voorkomende en onderling verbonden gezondheidsproblemen die de moderne wereld kent. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn obesitas en chronische pijn een van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare sterfgevallen wereldwijd. De negatieve impact van deze aandoeningen op de gezondheid is goed gedocumenteerd en kan leiden tot een verminderde kwaliteit van leven en een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden.

Chronische pijn wordt gedefinieerd als pijn die langer dan drie maanden aanhoudt en het treft naar schatting één op de vijf volwassenen wereldwijd. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder letsel, ziekte of aandoeningen. De meest voorkomende vormen van chronische pijn zijn lage rugpijn, artritis en fibromyalgie.

De impact van chronische pijn op de gezondheid is aanzienlijk. Het kan leiden tot depressie, angst, slaapstoornissen, verminderde mobiliteit en een verminderde kwaliteit van leven. Chronische pijn verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas.

Obesitas is een complexe aandoening die wordt gedefinieerd als een body mass index (BMI) van 30 of hoger. Het is een wereldwijd gezondheidsprobleem dat ongeveer 13% van de wereldbevolking treft. Obesitas wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder genetica, levensstijl en omgevingsfactoren.

Obesitas kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en slaapapneu. Deze aandoeningen kunnen de levensverwachting en kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen.

Chronische Pijn en Obesitas kunnen elkaar versterken!:

Chronische pijn en obesitas zijn nauw met elkaar verbonden. Obesitas kan chronische pijn verergeren door extra druk op gewrichten te veroorzaken, wat leidt tot verhoogde ontsteking en pijn. Chronische pijn kan ook leiden tot verminderde lichamelijke activiteit, wat kan leiden tot gewichtstoename en obesitas verder kan verergeren.

Bovendien kunnen beide aandoeningen leiden tot de ontwikkeling van andere gezondheidsproblemen. Zo kan obesitas leiden tot slaapapneu, wat chronische pijn kan verergeren door de kwaliteit van de slaap te verminderen. Chronische pijn kan ook leiden tot depressie, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en obesitas.

Maar het kan ook anders!

Binnen The Strength Formula hebben wij een missie om mensen weer pijnvrij te laten bewegen en te helpen met het tegenaan van overgewicht. Onze unieke assessments kunnen ervoor zorgen dat we de oorzaak van chronische pijn kunnen aanpakken om snel merkbaar (!) resultaat te voelen.

Naast gerichte voedingstrajecten kunnen mensen ook terecht voor voedingsadvies om stap voor stap meer structuur in hun voedingspatroon aan te brengen. Zelfs al zou je maar 5% van je lichaamsgewicht kunnen afvallen en dat eraf houden, boek je al een enorme gezondheidswinst.

Besef je dat het anders moet? Of heeft niets tot nu toe geholpen?

Neem vandaag nog contact op via contact@thestrengthformula.eu of gebruik het formulier op de pijncheck aanmeld pagina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb

Ik heb jarenlang veel gesport, wat op dat moment goed voelde. Niet wetende dat ik mijn lichaam aan het uitputten was. Ook ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik uiteindelijk erg zwak werd en niet meer kón sporten. De kilo’s vlogen eraan en… Lees meer “We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb”

Sachelle

Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag

Al lange tijd voelde ik me intens moe, futloos en niet fit. Een jong gezin en hierbij horende slaaptekorten en een onregelmatige baan met nachtdiensten… ik zorgde maar matig voor mezelf, de rest om me heen was belangrijker. Twee keer in de… Lees meer “Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag”

Laurenza

Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!

Bij de Strength Formula vond ik de perfecte balans tussen kracht en conditie. Ik ben niet alleen 12 kg afgevallen, maar ik heb nagenoeg geen last meer van mijn astmatische bronchitis en ook mijn bloeddruk is in jaren niet zo laag geweest!… Lees meer “Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!”

Gitana

Ik kon mezelf niet meer motiveren

Was ik TE dik? Nee. Was ik TE zwaar? Ja zo voelde ik me wel. Altijd de controle gehad en door een hele drukke periode moest ook ik snijden in m’n (sport)tijd. Maar hoe nu verder, want dit wil ik niet en… Lees meer “Ik kon mezelf niet meer motiveren”

Dennis

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98