Je wilt het graag. En je wil het NU! 

In de snelle wereld van vandaag zijn mensen op zoek naar snelle oplossingen voor hun gezondheidsproblemen. Of het nu gaat om afvallen of pijn verlichten, veel individuen zijn op zoek naar magische pillen en snelle oplossingen die instant resultaten beloven zonder veel moeite te hoeven doen. Hoewel deze shortcuts aantrekkelijk lijken, brengen ze vaak risico’s met zich mee en kunnen ze zelfs onze gezondheid op de lange termijn schaden.

Waarom zijn mensen zo aangetrokken tot magische pillen en snelle oplossingen voor gewichtsverlies en pijnverlichting? Er zijn verschillende redenen: 

  1. Instant gratificatie: We leven in een tijdperk waarin we alles met één klik kunnen hebben. We zijn ongeduldig geworden en willen snel resultaten zien. Deze mentaliteit heeft geleid tot een vraag naar directe oplossingen voor al onze problemen.
  2. Gebrek aan kennis: Veel mensen hebben niet de kennis of middelen om geïnformeerde beslissingen te nemen over hun gezondheid. Ze zijn zich misschien niet bewust van de echte effectiviteit van bepaalde supplementen of diëten.
  3. Drukke levensstijl: Mensen hebben drukke schema’s en vinden het moeilijk om tijd te maken voor gezond eten en bewegen. Als gevolg hiervan kiezen ze voor snelle oplossingen die weinig tijd en moeite vereisen.
  4. Sociale druk: De maatschappij legt veel druk op mensen om er op een bepaalde manier uit te zien of aan bepaalde sociale verwachtingen te voldoen. Deze druk kan leiden tot onrealistische verwachtingen en een onvermogen om de noodzakelijke veranderingen door te voeren. 
  5. Misleidende marketing: De fitness industrie is door social media een miljardenindustrie geworden en er is geen tekort aan bedrijven die snelle oplossingen verkopen. Deze bedrijven gebruiken vaak misleidende marketingtactieken om mensen te overtuigen dat hun producten of dieten effectief zijn, zelfs als dat niet het geval is. Als gevolg hiervan zijn veel mensen verleid om deze snelle oplossingen te proberen, zelfs als ze waarschijnlijk niet zullen werken. De meesten hebben er al meerdere geprobeerd en blijven nog steeds aangetrokken tot de volgende magische oplossing voor hun problemen. 

 

Als je al meerdere mislukte pogingen ondernomen hebt is belangrijk om vanaf nu een andere aanpak te kiezen:

 

  1. Plan voor de lange termijn. Stel realistische doelen en plan kleine stappen vooruit. Die kunnen ook in een druk leven worden gerealiseerd. 
  2. Bedenk goed waarom je het resultaat wil halen en of het echt belangrijk of noodzakelijk voor jou is. Alleen dan kun je jezelf ertoe zetten om door te pakken als het tegenzit. 
  3. Niets wat de moeite waard is, komt vanzelf. Je zult moeite moeten doen om andere keuzes te maken, zodat je ergens kan komen dan waar je staat. 
  4. Zoek eventueel professionele hulp die in staat is met jou op zoek te gaan naar wat voor jou kan werken. Een professional die maar 1 product of dienst verkoopt, doet precies dat:verkopen. Ieder mens is uniek, een persoonlijk plan is altijd noodzakelijk.  

Maar bovenal niet vergeten: je kunt nooit falen als je niet opgeeft. Zullen we in ieder geval vandaag beginnen met dat met jezelf af te spreken?

 

 

Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst

Tijdens de lockdown dit jaar gefrustreerd dat sporten niet meer kon, ben ik via een vriendin op de Corona aanbieding van The Strength formula gekomen. Hoofddoel was om een handvat te hebben om regelmatig verder te gaan sporten wat ik voor de… Lees meer “Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst”

Kim

Ik zat in een trainingsdip en liep vast

Voordat ik begon zat ik in een trainingsdip en liep ik vast. Ik kampte met chronisch slaaptekort, voelde me heel onrustig en opgefokt. Ik zat niet goed in mijn vel. We spraken af om mijn hartritme variabiliteit (HRV) te meten en als… Lees meer “Ik zat in een trainingsdip en liep vast”

Amber

De beste stap die ik ooit gemaakt heb

Naarmate je ouder wordt ga je je dingen afvragen, ga je meer nadenken over jezelf, over je leven, is dit het nou, voel ik me fijn. Sporten is de laatste 10 jaar een groot deel van mijn leven geweest, niet als professioneel… Lees meer “De beste stap die ik ooit gemaakt heb”

Frances

Ik was verbaasd…ik kon dit dus!

Rico ken ik al heel lang, hij was altijd erg enthousiast over alles, vooral over hoe sporten en voeding mij zouden kunnen helpen. Hij weet waar hij over praat. Ik dacht altijd: “klinkt geweldig, maar hoe dan..?.” In september was ik 42,… Lees meer “Ik was verbaasd…ik kon dit dus!”

Irene

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98