+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Je moet niet alles geloven wat je leest

De hoeveelheid mensen die bij ons aankloppen ‘omdat ze alles al geprobeerd hebben’ en ‘maar niet af kunnen vallen’ neemt de laatste tijd enorm toe.

 Onder invloed van enorme zwart/wit social media posts denken mensen inmiddels dat:

 • Koolhydraten de vijand zijn
 • Alles komt door hormonen
 • Dat je stofwisseling ‘kapot’ is
 • Dat iedereen suiker verslaafd is
 • Dat het komt door de overgang
 • Dat je niet afvalt omdat je niet sport

De waarheid is echter veel genuanceerder

Deze zaken zijn een veel groter probleem:

 • Gebrek aan structuur (geen planning, ad hoc en impulsief eten)
 • Alles aangrijpen om ‘niet op te letten’ (stress, emotionele gebeurtenissen, weekend, feestjes, emotionele gebeurtenissen van vrienden, droevige docu gezien, vrijdagborrels)
 • All or nothing mentaliteit (3 weken extreem diëten en dan alles weer loslaten)
 • Zoeken naar een externe oplossing (fresh boxen, supplementen, superfoods)
 • Drank (vloeibare calorieën en verlies van iedere grens, zeker ook met eten)
 • Geen accountability geven (met je omgeving en coach geen data delen over gewicht, wat je hebt gegeten, of je je aan plan gehouden hebt etc) 

Nu kunnen wij je fantastisch helpen het tij te keren, maar we kunnen niet alle 6 van deze punten voor je oplossen. 

 

Denk in VIER-en

Als je wil afvallen adviseren we je altijd om in de 4 blokken te denken:

 1. Waarom: waarom wil je afvallen? Hoe belangrijker en emotioneler de reden, hoe makkelijker je vol kan houden (of niet opgeven) als het tegenzit (want het gaat tegenzitten)
 2. Hoe: Structuur, tactieken, omgaan met sociale gelegenheden. Hoe beter jij plant hoe groter de kans dat je uiteindelijk slaagt (en hier kunnen we je fantastisch bij helpen)
 3. The Grind”: het is onvermijdelijk maar je zult jezelf dag in dag uit aan moeten zetten tot houden aan het plan. Hoe emotioneler je ‘waarom’ en hoe passender de ‘hoe’ hoe makkelijker je dit zal vergaan.
 4. Omgeving: als je partner en je vrienden je niet steunen wordt het heel moeilijk om op de kwetsbare momenten door te pakken. Vraag support door te vertellen wat je van plan bent, waarom het belangrijk voor je is en vraag ze deelgenoot te worden van jouw plannen. 

Natuurlijk is dat allemaal wat makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jij je herkent en je zoekt hulp, stuur me dan nu een bericht op whatsapp 06-12800346 of reageer via onderstaande knop. 

 

 

De beste stap die ik ooit gemaakt heb

Naarmate je ouder wordt ga je je dingen afvragen, ga je meer nadenken over jezelf, over je leven, is dit het nou, voel ik me fijn. Sporten is de laatste 10 jaar een groot deel van mijn leven geweest, niet als professioneel… Lees meer “De beste stap die ik ooit gemaakt heb”

Frances

Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst

Tijdens de lockdown dit jaar gefrustreerd dat sporten niet meer kon, ben ik via een vriendin op de Corona aanbieding van The Strength formula gekomen. Hoofddoel was om een handvat te hebben om regelmatig verder te gaan sporten wat ik voor de… Lees meer “Fijn om te merken dat ik fitter en sterker wordt zonder uitgeput te raken zoals eerst”

Kim

We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb

Ik heb jarenlang veel gesport, wat op dat moment goed voelde. Niet wetende dat ik mijn lichaam aan het uitputten was. Ook ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik uiteindelijk erg zwak werd en niet meer kón sporten. De kilo’s vlogen eraan en… Lees meer “We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb”

Sachelle

Ik had geen vertrouwen in mijn lijf meer

Na een hernia- en knieoperatie is het voor mij ontzettend belangrijk om in vorm te zijn en te blijven om mijn hobby’s hardlopen en outdoor survival te kunnen blijven doen. Maar als je een hernia hebt gehad en een slechte knie is… Lees meer “Ik had geen vertrouwen in mijn lijf meer”

Hans

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98