+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Je moet niet alles geloven wat je leest

De hoeveelheid mensen die bij ons aankloppen ‘omdat ze alles al geprobeerd hebben’ en ‘maar niet af kunnen vallen’ neemt de laatste tijd enorm toe.

 Onder invloed van enorme zwart/wit social media posts denken mensen inmiddels dat:

 • Koolhydraten de vijand zijn
 • Alles komt door hormonen
 • Dat je stofwisseling ‘kapot’ is
 • Dat iedereen suiker verslaafd is
 • Dat het komt door de overgang
 • Dat je niet afvalt omdat je niet sport

De waarheid is echter veel genuanceerder

Deze zaken zijn een veel groter probleem:

 • Gebrek aan structuur (geen planning, ad hoc en impulsief eten)
 • Alles aangrijpen om ‘niet op te letten’ (stress, emotionele gebeurtenissen, weekend, feestjes, emotionele gebeurtenissen van vrienden, droevige docu gezien, vrijdagborrels)
 • All or nothing mentaliteit (3 weken extreem diëten en dan alles weer loslaten)
 • Zoeken naar een externe oplossing (fresh boxen, supplementen, superfoods)
 • Drank (vloeibare calorieën en verlies van iedere grens, zeker ook met eten)
 • Geen accountability geven (met je omgeving en coach geen data delen over gewicht, wat je hebt gegeten, of je je aan plan gehouden hebt etc) 

Nu kunnen wij je fantastisch helpen het tij te keren, maar we kunnen niet alle 6 van deze punten voor je oplossen. 

 

Denk in VIER-en

Als je wil afvallen adviseren we je altijd om in de 4 blokken te denken:

 1. Waarom: waarom wil je afvallen? Hoe belangrijker en emotioneler de reden, hoe makkelijker je vol kan houden (of niet opgeven) als het tegenzit (want het gaat tegenzitten)
 2. Hoe: Structuur, tactieken, omgaan met sociale gelegenheden. Hoe beter jij plant hoe groter de kans dat je uiteindelijk slaagt (en hier kunnen we je fantastisch bij helpen)
 3. The Grind”: het is onvermijdelijk maar je zult jezelf dag in dag uit aan moeten zetten tot houden aan het plan. Hoe emotioneler je ‘waarom’ en hoe passender de ‘hoe’ hoe makkelijker je dit zal vergaan.
 4. Omgeving: als je partner en je vrienden je niet steunen wordt het heel moeilijk om op de kwetsbare momenten door te pakken. Vraag support door te vertellen wat je van plan bent, waarom het belangrijk voor je is en vraag ze deelgenoot te worden van jouw plannen. 

Natuurlijk is dat allemaal wat makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jij je herkent en je zoekt hulp, stuur me dan nu een bericht op whatsapp 06-12800346 of reageer via onderstaande knop. 

 

 

Toen heb ik de hele dag met een grijns rondgelopen…

Ik trainde eerst bij een Crossfit box, maar ik voelde steeds meer beperkingen en pijn in mijn heup. Ik had nog nooit eerder met een personal trainer gewerkt, dus ik wist niet goed wat te verwachten, maar was wel benieuwd hoe dat… Lees meer “Toen heb ik de hele dag met een grijns rondgelopen…”

Rik

We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb

Ik heb jarenlang veel gesport, wat op dat moment goed voelde. Niet wetende dat ik mijn lichaam aan het uitputten was. Ook ontwikkelde ik een eetstoornis, waardoor ik uiteindelijk erg zwak werd en niet meer kón sporten. De kilo’s vlogen eraan en… Lees meer “We onderzoeken altijd wat IK op enig moment het meeste nodig heb”

Sachelle

Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag

Al lange tijd voelde ik me intens moe, futloos en niet fit. Een jong gezin en hierbij horende slaaptekorten en een onregelmatige baan met nachtdiensten… ik zorgde maar matig voor mezelf, de rest om me heen was belangrijker. Twee keer in de… Lees meer “Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag”

Laurenza

Ik was verbaasd…ik kon dit dus!

Rico ken ik al heel lang, hij was altijd erg enthousiast over alles, vooral over hoe sporten en voeding mij zouden kunnen helpen. Hij weet waar hij over praat. Ik dacht altijd: “klinkt geweldig, maar hoe dan..?.” In september was ik 42,… Lees meer “Ik was verbaasd…ik kon dit dus!”

Irene

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98