+31‭ 6 12 80 03 46‬ contact@thestrengthformula.eu

Het is al jaren de meest gestelde vraag in de fitness industrie: krijg ik een maaltijdplan? Mensen verwachten en vragen om niets anders.

Traditionele maaltijdplannen zijn exacte plannen met wat je precies moet eten, hoeveel je moet eten en wanneer je moet eten.

Dat lijkt een fijne oplossing en je zou denken dat het je een hoop denkwerk bespaart, maar er kleven wel wat nadelen aan. De volgende dingen zien we veel gebeuren.

Nadelen aan traditionele maaltijdplannen

  • Het is moeilijk om het iedere dag, ieder uur te blijven volgen. Hoe gemotiveerd je ook bent, soms zit het leven in de weg. Je moet overwerken, een van je kinderen is ziek, je kunt niet steeds verschillende potjes thuis koken. Vroeg of laat gaat het mis en als je dan ook geen resultaten ziet, zakt de motivatie verder weg.
  • Als je het maaltijdplan al kunt volgen tot op de letter, komt het vaak omdat je weet dat het tijdelijk is. Het is een sprint om zo snel mogelijk een resultaat te halen. Maar het is zeker niet iets wat je je leven lang kunt volhouden. Gevolg is vaak dat mensen nadien terugvallen in oude gewoontes en na niet al te lange tijd feitelijk weer overnieuw zouden moeten beginnen. Niet zelden omdat ze te lang hun lichaam ondervoed hebben en hormonaal een disbalans hebben veroorzaakt.
  • Soms volgen mensen het maaltijdplan een tijdje, maar het bevalt ze niet of krijgen het niet ingepast in hun dagelijkse leven en stoppen er mee. Meestal concluderen ze dan dat ‘gezond eten’ te ingewikkeld is.

Natuurlijk is het soms nodig om een strikt maaltijdplan te volgen. Met name topsporters of mensen die vanwege gezondheidsredenen zeer intensief een dieet moeten volgen ontkomen er niet aan.

Voor de gemiddelde persoon is het echter tijd om de verantwoording voor zijn eigen levensstijl en voedingspatroon te nemen. Zelf de controle houden en niet alleen voor 3 maanden, maar een bestendig patroon ontwikkelen. Een patroon dat ze zelf voor de rest van hun leven kunnen volhouden zonder magische pil.

Dat hoeft zeker niet op alle fronten tegelijk. Zo veel verandering kan zelfs meer stress opleveren, wat uiteindelijk ook indirect je spijsvertering en zelfs je slaap kan verstoren. Je kunt beter stapsgewijs op weg naar betere gewoontes.

Binnen The Strength Formula hanteren wij een aanpak waarmee wij je begeleiden naar een bestendige fitte en gezonde lifestyle door middel van een persoonlijk trainingsprogramma en aangepast voedingsschema. Hierdoor kan je lichaam weer in een gezonde balans komen, zodat je niet alleen snel resultaat haalt, maar ook de perfecte basis legt voor langdurige gezondheid en fitness.

Meer weten over onze formule of gewoon eens kennismaken met onze manier van personal training?

Neem contact op via contact@thestrengthformula.eu of bel ons op 0612800346

No equipment? No problem! Ons ultieme 30 dagen no-gym programma is nu online beschikbaar!

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98