Jij wil het ook! Langer gezond leven en genieten van dingen.

Iedereen praat over stoppen met roken en afvallen als belangrijkste gezondheidsdoelen. Maar wist je dat pijnvrij bewegen haast nog belangrijker is? En niet alleen om niet achter de geraniums te hoeven zitten straks, maar vooral om je levensduur en kwaliteit van leven hoog te houden!

De mogelijkheid om vrij en zonder pijn te bewegen kan de levensduur op verschillende manieren beïnvloeden. Ten eerste is beweging essentieel voor het behoud van een actiever leven, omdat het helpt om het lichaam goed te laten functioneren. Als we bewegen, worden onze spieren, botten en gewrichten gestimuleerd, wat helpt om hun kracht en flexibiliteit te behouden. Als we niet genoeg bewegen, verzwakken onze spieren en botten juist en worden we vatbaarder voor verwondingen en ziektes.

Ten tweede kan een sedentaire levensstijl direct negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Een gebrek aan lichaamsbeweging kan bijvoorbeeld het risico op aandoeningen als hartziekten, diabetes en obesitas verhogen, die allemaal de levensduur kunnen verkorten.

Ten derde kan chronische pijn een aanzienlijke invloed hebben op onze kwaliteit van leven, wat op zijn beurt onze mentale gezondheid kan beïnvloeden. Chronische pijn kan leiden tot depressie, angst en andere mentale gezondheidsproblemen, die ook negatieve effecten kunnen hebben op onze algehele gezondheid en welzijn.

Het is belangrijk om actief te blijven en verbetering te zoeken voor eventuele chronische pijn- of mobiliteitsproblemen om een goede gezondheid en welzijn te behouden. Beter in je lijf is ook echt beter in je vel.

Op een dag besef je dat het anders moet!

Binnen The Strength Formula staat menselijke beweging en de mechanica van het lichaam centraal. Het omvat de analyse van de manier waarop spieren, botten en gewrichten samenwerken om beweging te creëren en door verbeterde mobiliteit een gezonde, pijnvrije houding te kunnen behouden.

Wij gebruiken onze kennis van anatomie en fysiologie om individuen met individuele maatwerk programma’s te helpen (chronische) pijn tegen te gaan, fysieke prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen of bestaande aandoeningen onder controle te houden. We kunnen ook helpen bij aangepaste training na een blessure of weer opbouwen na revalidatie.

Wij gebruiken een breed scala aan technieken, zoals krachttraining, oefentherapie, stretching, maar ook gerichte conditioning, om individuen te helpen hun doelen te bereiken en te behouden!

Hulp nodig? Neem contact op via contact@thestrengthformula.eu of whatsapp ‘pijnvrij’ naar 06-12 800 346

 

 

Ik ben gewoon 20 minuten sneller die berg op gereden

Na jaren lang Handbal en Rugby gespeeld te hebben werd ik, door een volledig versleten heup, gedwongen te stoppen. Na een operatie en revalidatie restte mij als sporten nog zwemmen en fietsen. Zwemmen is niet aan mij besteed, dus werd het fietsen. … Lees meer “Ik ben gewoon 20 minuten sneller die berg op gereden”

Erwin

Ineens kon ik wel meer uit mijn trainingen halen

Ik trainde iedere ochtend en avond en zat soms wel aan de 4 uur per dag trainen, geen rust in de weekenden. Spinning, fitness, taekwondo, soms wel alles op dezelfde dag. Ik wilde heel veel (nog steeds wel) maar ik was mezelf… Lees meer “Ineens kon ik wel meer uit mijn trainingen halen”

Daisy

Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag

Al lange tijd voelde ik me intens moe, futloos en niet fit. Een jong gezin en hierbij horende slaaptekorten en een onregelmatige baan met nachtdiensten… ik zorgde maar matig voor mezelf, de rest om me heen was belangrijker. Twee keer in de… Lees meer “Ik wilde vooral weer meer energie hebben en zin in de dag”

Laurenza

Ik kon mezelf niet meer motiveren

Was ik TE dik? Nee. Was ik TE zwaar? Ja zo voelde ik me wel. Altijd de controle gehad en door een hele drukke periode moest ook ik snijden in m’n (sport)tijd. Maar hoe nu verder, want dit wil ik niet en… Lees meer “Ik kon mezelf niet meer motiveren”

Dennis

The Strength Formula / Cairostraat 71, 3047BB Rotterdam (Noordwest) / 06-12800346/ KVK 24394488 / IBAN NL53INGB00050096 98